Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Lovecraft Country - Trejler i najava.
Peele-u se pridružuje J.J. Abrams, koji će ujedno biti i izvršni producent i kreator serije Misha Greene. Lovecraft Country premijera je na HBO-u ovog avgusta.
20. maj 2020.

"Lovecraft Country" - Trejler i najava.

 

Serija, zasnovana na istoimenom romanu Matt Ruff-a iz 2016. godine, prati Atticus Turner-a, crnog veterana Drugog svetskog rata i posvećenog naučnika, čijeg oca otima amsteriozni kult nazvan Order of the Ancient Dawn. Kultno sedište i tamo gde čuvaju Turner-ovog oca, nalazi se u dubokoj šumi ruralne Nove Engleske, u mestu poznatom kao Lovecraft Country.

Sama knjiga ovu priču stavlјa zajedno sa nekoliko drugih vinjeta koje prate razne prijatelјe i porodicu Atticus-a. Sve ove priče stoje same po sebi kao svojevrsnu antologiju, a istovremeno se vežu u veću misteriju Order of the Ancient Dawn i ono što žele sa Atticus-om i njegovom porodicom. Trejler seče trenutke nekoliko vinjeta knjige i tizuje neke natprirodne horore zbog kojih Ruff-ov roman oduševlјava.

Ali u Lovecraft Country-u postoji više od onosvetskog zla. Iako se knjiga bavi istim neobičnostima i ekstra-dimenzionalnim čudovištima kao što je to činilo Lovecraft-ovo originalno delo, ona takođe okreće tešku i uznemirujuću ostavštinu autora na njegovu glavu.
 
Sam Lovecraft je bio izuzetan rasista i antisemit u njegovom ličnom životu, i ti osećaji prožimali su se velikim delom njegovog pisanja. Ruff-ov roman uvlači tu zaostavštinu u priču i direktno je upoređuje sa američkom rasističkom istorijom, posebno oko južne Jim Crow ere. Ova vrsta slojeva pada upravo u komandni centar jednog od izvršnih producenata emisije, Us i Get Out režisera Jordan Peele-a.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala