Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Narkos - 2. sezona, od 14. aprila na RTS 1
Onima koji još nisu pogledali ovu seriju je najlakše opisati kao mešavinu serije “Žica“ i filma “Dobri momci“.
14. april 2020.

"Narkos" - 2. sezona, od 14. aprila na RTS 1

 

 Šta je tako privlačno kod Narkosa? Onima koji još nisu pogledali ovu seriju je najlakše opisati kao mešavinu serije “Žica“ i filma “Dobri momci“, koja daje eksplicitan uvid u jedan od najsmrtonosnijih obračuna u ratu s narkobosovima. Kroz sve epizode gledaoce vodi naracija DEA agenta Stiva Marfija koji objašnjava kako je tokom 70-ih godina droga stizala u Majami zahvaljujući vrlo lukavim metodama kolumbijskih švercera. U vrlo kratkom roku taj posao je izrastao u industriju vrednu 50 milijardi dolara, ali taj krvavo zarađeni novac je za sobom ostavio hiljade mrtvih.

Na prvi pogled Marfi je glavna zvezda ove serije, ali kako radnja odmiče i kako postupno upoznajemo sve predstavnike narko kartela, to se menja. Vagner Moura u ulozi Pabla Eskobara je najimpresivnija pojava u Narkosu. Eskobar je bio kompleksna ličnost koja je istovremeno bila i harizmatična i okrutna. Moura je to sjajno odglumio, pretvorivši Eskobara u svojevrsnog latinoameričkog Tonija Soprana. Naterao je gledaoce da navijaju za njega, iako su svi svesni kako je zapravo reč o hladnokrvnom ubici. Moura, najpoznatiji brazilski glumac, za potrebe uloge u hit seriji Narkos, morao je da nauči španski jezik, ugoji se 20 kilograma, ali i sve vreme ispod majice nosi umetak koji oponaša sada već čuveni "pivski stomak" čuvenog kriminalca.

Netflix je svesno ušao u rizik odlučivši da većina dijaloga u seriji bude na španskom, zbog čega su mogli značajno izgubiti na gledanosti. Poznato je kako Amerikanci preferiraju da svi internacionalni zlikovci, bilo Rusi, Nemci ili Kolumbijci, pričaju engleski sa snažnim naglaskom. Ova odluka se ipak pokazala ispravnom i Narkosu je dala dodatnu dozu autentičnosti.
 
S obzirom na visoku gledanosti i činjenicu da je ostao dobar deo priče o Pablu Eskobaru koji nije ispričan u prvoj sezoni, bilo je za očekivati da će se snimati i druga.
 
I da nastavlja tamo gde je prva završena… Malo sporija od prve sezone gledaocima nudi dublje istraživanje mentalnog ali i stvarnog  sloma Eskobara, njegovog carstva, kao i samih DEA agenata koji ga progone. To je moralni bankrot za obe strane: za Eskobara je reč o preživljavanju i pokušaju da sačuva svoju porodicu; za kolumbijsku vladu i DEA, reč je o sklapanju ugovora sa manjim đavolima kako bi se uhvatio najveći…
 
Uloge:  Vagner Moura,Bojd Holbruk, Pedro Paskal, Džona Kristi, Dijego Katano….
Režija: Dag Miro, Kris Brankato i Karlo Bernard
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala