Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ko je bio izmišljeni prijatelj dečaka iz filma Isijavanje
Oni koji su pročitali istoimenu knjigu Stivena Kinga, odlično znaju o kome je reč.
30. mart 2020.

Ko je bio izmišljeni prijatelj dečaka iz filma "Isijavanje"

 
U hororu "Isijavanje", Denijev izmišljeni prijatelj Toni, zapravo je neko koga niste očekivali, piše Screen Rant. Ovo nije otkriveno u filmu, ali jeste u istoimenoj knjizi Stivena Kinga, po kojoj je ostvarenje i snimljeno.

U filmskoj adaptaciji Stenlija Kjubrika, Deni Torens opisuje Tonija kao "malog dečaka koji živi u njegovim ustima", i koji mu prikazuje vizije stvari koje su se desile i koje će se tek desiti. Toni je predstavljen kao Denijev način da vodi sebe kroz brojne informacije koje prima putem svojih psihičkih sposobnosti. 

Kako se radnja odvija, čini nam se da Toni preuzima Denija, nakon što je dečak istraumiran susretom sa ženom u Sobi 237. Tad njegova majka, Vendi Torens, smatra da njen sin više "nije prisutan", jer Deni govori čudnim, hrapavim glasom koji je ranije koristio samo kad priča sa Tonijem. Na kraju se dečak, ipak, izvuče iz svega i čini se kako je Toni zaista bio izmišljen i da je bio samo jedan način na koji je Deniju psiha pomagala da se suoči sa svime.

Međutim, u filmskoj adaptaciji je karakterizacija Tonija prilično drugačija nego u Kingovom romanu. Kingovo delo jasno objašnjava Tonijevu prirodu koja daje potpuno novu sliku ovoj već prilično kompleksnoj priči.

Denijev izmišljeni prijatelj je lično on u budućnosti, kako navodi portal Telegraf.

Nećemo vam skroz otkrivati radnju iz filma, ali ukoliko ga niste pogledali do sada, toplo vam ga preporučujemo. 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala