Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Warner Bros počinje da koristi veštačku inteligenciju za predviđanje uspeha filmova
Warner Bros će početi da koristi veštačku inteligenciju (AI) kako bi predvideo koliko bi njihovi filmovi mogli biti uspešni na bioskopskim blagajnama širom sveta.
24. januar 2020.

Warner Bros počinje da koristi veštačku inteligenciju za predviđanje uspeha filmova

 

Platforma će im omogućiti da testiraju rezultate profitabilnosti u zavisnosti od različitih faktora, uključujući distribuciju i datum objavljivanja.

 
Warner Bros Pictures International, kompanija koja spada u "big six" u Hollywoodu, potpisala je ugovor sa startup kompanijom Cinelytic iz Los Angelesa za korišćenje njihovog sistema upravljanja projektima, prenosi The Hollywood Reporter.
 
Ovaj alat za predviđanje predstavljen je prošle godine i nudi sveobuhvatni uvid u filmsku industriju. Tvrde da je platforma u mogućnosti precizno predvideti koliko će novca zaraditi od prodaje karata koristeći različite podatke.
 
Jedna od funkcija omogućava producentima da vide kako bi ubacivanje određenih glumaca uticalo na profitabilnost filma. Ističe se i to da sistem rangira glumce po svom ekonomskom uticaju u filmskoj industriji, uključujući prema vrsti medija, žanru i "ključnim teritorijima".
 
Za testiranje rezultata mogu se reproducirati i različiti scenariji distributera i izdanja, prenosi Sky News.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala