Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prle i Tihi u novom izdanju od februara!
Traka s kultnim filmom “Povratak otpisanih” mogla bi da bude restaurirana već od sredine februara prema navodima portala Telegraf.
20. januar 2020.

Prle i Tihi u novom izdanju od februara!

 
To je potvrdio i Slavoljub Gnjatović iz Delta videa, firme koja brine o katalogu Avala filma nakon prodaje Česima.
 
– Nisu nas napisi u medijima motivisali, nego se desilo to sasvim slučajno i danas smo iz Jugoslovenske kinoteke podigli kopiju “Povratka otpisanih”. Biće nam potrebno mesec i po do dva da je sredimo. “Otpisani” će se pojaviti već u februaru u novom svetlu – kaže Gnjatović.
 
On objašnjava da je do oštećenja došlo zbog lošeg čuvanja.
 
– Filmovi se ne oštećuju od emitovanja jer su digitalni. Do oštećenja je došlo zbog lošeg čuvanja traka i presnimavanja. Proces restauracije jednog filma je spor. Od 2000. do 2011. godine smo brinuli o katalogu Avala filma i restaurirali 160 filmova. Oni su bili u pristojnom stanju. Sredinom ove godine naša firma i Film klub investirali su u opremu vrednu nekoliko stotina hiljada evra i došli do zaključka da više te filmove ne možemo da prodamo ni u Sloveniji. Trudićemo se da srpski filmovi imaju najbolju sliku. Ima ostvarenja koja su u gorem stanju od “Otpisanih”. Zaposlili smo pet ljudi koji rade na tom poslu, pet godina će nam trebati da sredimo 250 filmova. Mi smo odlučili da ne radimo u standardu HD ili 2K, već u 6K tehnologiji. Nadamo se da će i u RTS zaživeti taj standard. Mašine će to kontrolisati – objašnjava Gnjatović.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala