Moj TV - TV Program za 200+ kanala
INVAZIJA u bioskopima
Dugo očekivani naučno-fantastični blokbaster Fjodora Bondarčuka možete pogledati u bioskopima!
9. januar 2020.

INVAZIJA u bioskopima

 

Od slavnog ruskog reditelja i vlasnika prestižnih nagrada Nika i Zlatni orao, Fjodora Bondarčuka, posle samo osam dana od moskovske premijere 9. januara pred domaću publiku stiže dugo očekivani naučno-fantastični blokbaster “Invazija”. Visokobudžetni nastavak filma “Sila privlačnosti”, koji je proglašen za najgledanije rusko ostvarenje iz 2017. godine, pokorio je tamošnje bioskope. Za samo nedelju dana prikazivanja, “Invazija” je zaradila 11 miliona dolara! To je skoro duplo više nego što je prvi deo inkasirao na bioskopskim blagajnama za taj period. S obzirom na dinamiku rasta prodaje karata, očekuje se da će u narednim danima novi Bondarčukov film oboriti rekord “Sile privlačnosti”, koja je ukupno zaradila 17,5 miliona dolara.

 
Radnja “Invazije” odigrava se tri godine nakon što se svemirski brod srušio u moskovsko predgrađe, odakle je, posle teške borbe sa ruskim oružanim snagama, odleteo sa naše planete. Junakinja Julija (Irina Staršenbaum), koja je jedina bila u kontaktu sa vanzemaljcem Hekonom (Rinalj Muhametov), spasena je od sigurne smrti uz pomoć vanzemaljske tehnologije. Zahvaljujući njoj stekla je i neobične sposobnosti koje će joj otežati život. Nekada buntovna ćerka gradskog komadanta Valentina Lebedeva (Oleg Menšikov) mora da se pomiri sa novom ulogom koju joj je nametnula država – postala je eksperimentalni kunić u tajnoj laboratoriji Ministarstva odbrane. Naučnici i vojska unose u atome njena osećanja, emocije i iskustva, pokušavajući da otkriju prirodu Julijinih rastućih moći. Ali, njen novostečeni dar ne uzbuđuje i ne privlači samo ljude. Tri godine posle prvog kontakta sa vanzemaljcima, pretnja od invazije nadvila se nad čovečanstvom. Postoji samo jedan način da Zemljani pobede u nadolazećem sukobu – moraju da pronađu snagu u sebi kako bi ostali ljudi. Mogu li ljubav, odanost i milost da budu jači od moći vanzemaljske tehnologije? Izbor koji utiče na sudbinu miliona trebalo bi da donese svako od nas ponaosob.
 
U glavnim ulogama su najveće mlade glumačke zvezde iz Rusije: Aleksander Petrov, Irina Staršenbaum, Rinalj Muhametov i Juri Borisov.
 
 
Novo Bondarčukovo delo nije privuklo pažnju samo ljubiteljima SF žanra, koji su jedva dočekali da vide specijalne vizuelne i zvučne efekte za koje kažu da su bolji čak i od onih iz američkih filmova. Zapadne centre moći takođe je zaintrigirala ruska “Invazija”, jer je Ministarstvo odbrane Rusije za njeno snimanje obezbedilo najnoviju vojnu opremu i naoružanja, uključujući probne uzorke koje će tek pustiti u proizvodnju. Sa tri puta većim budžetom nego za “Silu privlačnosti”, Putinov pristalica, kako Zapad naziva Fjodora Bodarčuka, planira navodno da sa “Invazijom” na velikom platnu demonstrira rusku vojnu silu.
 
Bondarčuk ne krije da je njegova producentska kuća u ovaj projekat ušla megalomanski. Vozilo bez vozača, koje je korišćeno za snimanje scena u vojnoj laboratoriji, biće uskoro predstavljeno u velikim ruskim preduzećima kao prevoz za zaposlene. “Invaziju” su snimale dve filmske ekipe. U prvoj je bilo 200, a u drugoj 80 ljudi. Prilikom ekranizacije najtežih scena prisustvovalo je više od 450 lica. Tokom rada na filmu, Fjodor je sa timom prešao ukupno 10.000 kilometara. Snimali su u Budimpešti, Кalinjingradu, Moskvi i na poluostrvu Кamčatka. Složene scene pod vodom zabeležene su u studijima “Origo” na otvorenom u Budimpešti, u blizini paviljonima gde je sniman “Terminator: Mračna sudbina”. Zarad upečatljive scene potere, u Moskvi je tokom cele noći bio blokiran skoro čitav jedan blok. Кompletna jurnjava zabeležena je sa osam kamera. Jedna od najvažnijih komponenti Bondarčukovog blokbastera je zvuk, za koji je bio zadužen Dejv Vajthed, montažer zvuka filmova “Blejd raner 2049”, Hobit trilogije, “Distrikt 9”, “Dolazak” i “King Kong”. Da bi verodostojno odglumila sve podvodne scene, glavna glumica Irina Starshenbaum uzimala je časove ronjenja dva meseca pre početka snimanja filma. Inače, “Invazija” drži rekord sa više od 15 sati snimljenog materijala pod vodom! Završnica filma menjana je čak 10 puta. Dva meseca nakon što je pala poslednja klapa, Bondarčuk je prilikom montiranja filma odlučio da još jednom okupi ekipu kako bi kraj bio ponovo snimljen u posebno izgrađenom bazenu na otvorenom u Moskvi. Za vizuelne efekte, kao u “Sili privlačnosti”, bila je zadužena kompanija “Main Road Post” na čelu sa Armanom Jahinom, koji je u međuvremenu postao član Američke filmske akademije.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala