Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Netfliks menja seriju nakon prigovora
"Nema komentara niti ikakvog objašnjenja da su tim logorima upravljali Nemci"
3. decembar 2019.

Netfliks menja seriju nakon prigovora

 

Netfliks je objavio da će dodati tekstualna objašnjenja nekim kartama koje se pojavljuju u dokumentarnoj seriji o Holokaustu pod nazivom "The Devil Next Door" (Đavo u susedstvu) nakon što je poljska vlada upozorila na "istorijske netačnosti"

Premijer Mateuš Moravijecki prigovorio je da se u toj seriji o suđenju osumnjičenom nacističkom ratnom zločincu Džonu Demjanjuku, Ukrajincu koji je kasnije živeo u SAD, "pojavljuje karta koja pogrešno smešta nekoliko nemačkih nacističkih koncentracionih logora unutar granica moderne Poljske".

"Nema komentara niti ikakvog objašnjenja da su tim logorima upravljali Nemci" i dodao da karta "zavarava gledaoce da je Poljska bila odgovorna za osnivanje i vođenje tih logora i za zločine koji su bili u njima počinjeni"..

Prigovor je uputio i Poljski institut za nacionalno sećanje, koji je zapretio Netfliksu tužbom.

Netfliks je na to odgovorio da će dodati tekstualna objašnjenja uz neke karte koje se pojavljuju u toj seriji.

"Biće tako jasno da je koncentracijske logore u Poljskoj sagradio i vodio nemački nacistički režim koji je izvršio invaziju na tu zemlju i okupirao je od 1939. do 1945", saopštio je Netfliks.

Poljska vlada jako pazi na to da se nemački koncentracioni logori koji su postojali na teritoriji današnje Poljske ne opisuju kao "poljske".

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala