Moj TV - TV Program za 200+ kanala
 Serija „Ulica milosrdja“, od 01. decembra na RTS 1
Seriju su kreirali Lisa Volfinger i Dejvid Zabel, a inspirisana je memoarima stvarnih lekara i medicinskih sestara koji su radili u bolnici Mansion House.
29. novembar 2019.

Serija „Ulica milosrdja“, od 01. decembra na RTS 1

 Inspirisana istinitm događajima, radnja serije se odvija tokom građanskog rata i prati dve volonterke, medicinske sestre suprotstavljenih strana koje rade u bolnici Mansion House u Aleksandriji, Virdžinija.

Ulica milosrđa vodi gledaoce izvan bojnog polja i u živote karakterističnih ličnosti - lekara, medicinskih sestara, krijumčara i južnih lojalista - otkrivajući haotični svet Aleksandrije i same bolnice, u prvim godinama građanskog rata...
 
Seriju su kreirali Lisa Volfinger i Dejvid Zabel, a inspirisana je memoarima i pismima stvarnih lekara i medicinskih sestara koji su radili u bolnici Mansion House. Prilikom pisanja scenarija konsultovani su brojni stručnjaci, uključujući i Džejmsa M. MekFersona i dr Stenlija Barnsa, radi istorijske i medicinske tačnosti.  Arhiva dr. Barnsa ima zbirku fotografija ranjenih vojnika i operacija koje su pomogle u inspiraciji za snimanje ove serije.
 
Uloge: Džoš Radnor, Meri Elizabet Vinsted, Hana Džejms, Anasofija Rob…
Kreatori serije: Lisa Volfinger i Dejvid Zabel
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala