Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Dead Lake festival horora i vina od 14. do 16. novembra
DEAD LAKE FESTIVAL HORORA I VINA održavaće se od 14 – 16. novembra 2019. u bioskopu Abazija, na Palićkom jezeru u Subotici
12. novembar 2019.

Dead Lake festival horora i vina od 14. do 16. novembra

 
PROGRAM 
 
četvrtak, 14. novembar
 
19.00 POSLEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ 
režija: Predrag Ličina
uloge: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tijana Lazović, 
o filmu: satirična zombi komedija u kojoj je se reditelj i scenarista Predrag Ličina poigrava se sa skoro svim filmskim žanrovima. Film je na Filmskom festivalu u Puli trijumfovao u pet kategorija. „Zlatne arene“ dobili su Hristina Popović (najbolja ženska uloga), Jana Piacun (najbolja scenografija), Selena Orb (najbolji kostim) i Miroslav Lakobrija (najbolja maska), a reditelj je dobio nagradu „Breza“ za najboljeg debitanta.
 
Gosti: producent filma Miroslav Mogorović i masker Miroslav Lakobrija
 
MIROSLAV LAKOBRIJA - ljubitelji horor žanra odlično znaju da je za dobar doživljaj neophodna i dobra maska. Naš najpoznatiji majstor za masku i specijalne efekte je Miroslav Lakobrija, a mi imamo čast da ga ugostimo ove godine na Festivalu. Lakobrija je po obrazovanju akademski vajar, a radi i kao profesor na Akademiji za estetiku i kozmetologiju „Purity“, predmet: Maska i specijalni efekti. Njegov rad i umeće nisu samo prepoznati u domaćoj kinematografiji, već je tražen  i u inostranstvu. Bio je uključen u realizaciju turskog horora „Magi“, čija je tema egzorcizam, a u kome su igrali i holivudski glumci Stiven Boldvin i Majkl Medsen. Za masku u filmu „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ ove godine dobio je Zlatnu Arenu u Puli.
 
 
20.30 VIDEĆEŠ VEČERAS
režija: Miomir Milošević 
uloge: Slobodan Beštić, Dušan Milošević, Sara Matić
o filmu: troje tinejdžera provodi noć bez sna na Novom Beogradu otkrivajući jezivu misteriju iz susedstva.
 
Gost: režiser filma Momir Milošević
 
MIOMIR MILOŠEVIĆ - rođen 1989. Diplomirao je 2011. na Londonskoj filmskoj akademiji. Pažnju filmofila skrenuo je svojim dugometražnim prvencem „Otvorena“ (2016), crno-belim art house hororom koji je uspešno prikazivan u zemlji i inostranstvu. Opisan je kao „istreniran, kreativan, energičan, sa idejom i metodologijom, može pokrenuti malu revoluciju u srpskoj kinematografiji.“ 
 
 
21.00 THE CURSE OF VALBURGA (Prokletstvo Valburge)
režija: Tomaž Gorkić
uloge: Jurij Drevensek, Marko Mandić, Tanja Ribić
o filmu: je crna horor komedija u režiji Tomaža Gorkiča, koji potpisuje čuveni horor „Idila“. U svom novom ostvarenju Tomaž se vraća nekorektnoj crnoj komediji u duhu sočnih slasher klasika iz sedamdesetih i osamdesetih godina.
 
Gosti: reditelj filma Tomaž Gorkić i producent Nejc Sae
 
TOMAŽ GORKIĆ - poslednjih petnaest godina bavio se jezikom pokretnih slika u različitim oblicima. Radio je za slovenačku TV mrežu i za organak švedske TV 3. Godine 2004. započeo je sa produkcijom muzičkih video spotova, umetničkih videa za različite svrhe i kratkih filmova. Godine 2015. snimio je dugometražni film pod naslovom „Idila“ koji je, po mišljenju jednih, klasifikovan kao prvi pravi slovenački horor film, a po mišljenju drugih, kao najradikalniji slovenački film.
 
NEJC SAJE - vrhunski direktor fotografije, reditelj i producent. Radi u području fotografije, filma, animacije, video i pozorišta. Njegov rediteljski rad uključuje dva animirana filma i dva dokumentarna ostvarenje. Producent je filma „Prokletstvo Valburge“.
 
 
23.00 ANTRUM: THE DEADLIEST FILM EVER MADE 
režija: David Amito, Michael Laicini
uloge: Rown Smyth, Nicole Tompkins
 
*Za ovaj film neophodno je potpisati pristanak kako bi se ušlo na projekciju!
 
Ovaj film smatra se ukletim, veoma mali broj ljudi koji su ga gledali i preživeli, tvrde da ovo zaista nije običan film, te da su se tokom i posle projekcije dešavale "čudne stvari".
Nazivali su ga „najsmrtonosnijim filmom ikada snimljenim“, ali i „Svetim gralom podzemne kinematografije“. Prema legendi, film je snimljen 70-ih u Kaliforniji, a jedinu javnu projekciju imao je 1988. godine u Budimpešti. Projekcija se završila tragedijom, a bioskop je uništio požar u kome je život izgubilo 56 gledalaca. Tokom osamdesetih godina, drugi misteriozni slučajevi okružili su film, a nekoliko insajdera koji su ga videli ili koji su pokušali da ga prikazuju u bioskopima pratile su neobjašnjive nesreće ubrzo posle projekcije. Veruje se da je zauvek uništen, no kopiju filma pronašli su 2014. godine Michael Laicini i David Amito, obožavaoci underground filma. Oni su odlučili da ga ponovo dovedu u svet, praveći 15-minutni dokumentarac koji prati film.
.
 
petak, 15.11.
 
17.00 PREY (LOV)
režija: Franck Khalfoun
uloge: Logan Miller, Kristine Froseth, Jolene Anderson
o filmu: posle hvaljenog filma „Manijak“ iz 2012. godine, reditelj Frenk Kalfou vraća se horor žanru i kroz scenario Dejvida Kogešala, o opstanku tinejdžera na pustom i dalekom ostrvu, iskušava ljubitelje žanra. Horor avantura „Lov“ prati glavnog junaka Tobija, milenijalca, koji posle gubitka voljene osobe počinje problematično da se ponaša. Njegova majka i savetnik odlučuju da je najbolje rešenje boravak u kampu za preživljavanje na nenaseljenom ostrvu. Tri dana izazova i samoće su pred njim, Ipak, stvari postaju zanimljive kada shvati da ostrvo nije potpuno pusto i da tamo, zajedno sa majkom, živi devojka po imenu Madelin, kojoj je ostrvo jedini dom. Dok novom stanovniku pustog mesta opasnost preti na svakom koraku, strah dodatno unosi huk šume u tropskim divljinama, čije peščane plaže i stenovite obale, samo prividno deluju primamljivo i egzotično. Glavna uloga poverena je mladom glumcu Loganu Mileru, poznatom po ulozi u popularnoj seriji „Okružen mrtvima“.
 
 
19.00 THE GOLDEN GLOVE (ZLATNA RUKAVICA)
režija: Fatih Akin
uloge: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Katja Studt
o filmu: novo ostvarenje čuvenog Fatiha Akina. On je nemački režiser, scenarista i povremeno glumac turskog porekla. Jedan je od najznačajnijih i najzanimljivijih stvaralaca savremene nemačke filmske scene. Proslavio se filmom „Glavom kroz zid“ za koji je dobio Zlatnog medveda u Berlinu i nagradu Evropske filmske Akademije za najbolji film 2004. godine. Sledi veliki uspeh sa filmom „Na drugoj strani“ koji osvaja nagradu za najbolji scenario na festivalu u Kanu 2007. Njegova perspektiva je obogaćena imigrantskim iskustvom, integracijom različitih nacionalnosti u nemačko društvo i generalno životom u Nemačkoj.
 
 
21.15 REBORN
režija: Julian Richards
uloge: Barbara Crampton, Michael Pare, Kayleigh Gilbert
o filmu: posle kratke pauze, velški reditelj Džulijan Ričards (Dark Lands, The Last Horror Movie) vratio se 2018. sa nizom projekata. Jedan od njih je kinetički horor „Reborn“ u kome glavnu ulogu igra Barbara Krampton. To je savremena frankenštajnska priča o mtrvorođenoj devojčici koju je oživela električna oluja posle čega je oteo službenik zaposlen u mrtvačnici. Na svoj šesnaesti rođendan, osnažena darom da manipuliše električnom energijom, ona beži od svog otmičara i kreće u potragu za majkom ostavljajući za sobom trag uništenja.
 
Gost: reditelj Džulijan Ričards
 
JULIAN RICHARDS - cenjeni velški reditelj, scenarista i producent Džulijan Ričards rođen je 1965. godine, a veoma je rano odlučio da postane filmski reditelj. Kao vrlo mlad na Super 8-ci snimio je nekoliko kratkih filmova od kojih su neki prikazani na BBC-u. Džulijan je dvostruki dobitnik Zlatnog Melijesa (Melies D’Argent), zajedničke nagrade koju dodeljuju svi festivali fantastike jednom godišnje za najbolji evropski horor ili film fantastike. Ovu nagradu je dobio za debitantsko ostvarenje „Darklands“ (1996) i za „The Last Horror Movie“, kultni film koji je osvojio čak 16 nagrada, uključujući i onu na Raindance Film Festivalu za najbolji britanski film 2005. godine. Njegov film „Summer Scars“ je 2007. osvojio dve BAFTA nagrade. Vlasnik je kompanije „Jinga Films“, producentske i distributerske  kuće specijalizovane za plasman nezavisnih horor filmova iz celog sveta. Filmovi koje on distribuira su u bili programima najznačajnijih svetskih festivala. 
Tokom Dead Lake 2019 gledamo njegov prvi film „Darklands“, novi film „Reborn“ i „Deathcember“ u kome je režirao jedan od segmenata.
 
 
23.00 KONCERT – ISKAZ
Nastup jednog od najenergičnijih bendova u Srbiji. Bend iz Pančeva je poznat publici po svom jedinstvenom muzičkom i vizuelnom izrazu. 
 
 
subota, 16.11.
 
18.00 DARKLANDS
režija: Julian Richards
uloge: Craig Fairbrass, Rowena King, Jon Finch
o filmu: kultni film velškog rediteljea Džulijana Ričardsa, koga ćete tokom festivala imati priliku da upoznate i saznate više o njegovom radu. Darklands je njegov prvi film, a upravo ovaj film se smatra zaslužnim z aoživljavanje horora u Velikoj Britaniji. Inspirisan filmovima The Wicker Man i Rosemary’s Baby, Darklands priča o novinaru koji istražuje smrt radnika čeličane, povezanog sa jednom paganskom sektom.
 
Gost: Džulijan Ričards
 
19.30 Kratki filmovi 
MALIŠAN
režija: Danilo Bećković
uloge: Onni Tommila, Slaviša Ćurović, Katarina Žutić, Darija Vracevic
o filmu: „Mališan“ je kratkometražna zombi komedija u režiji Danila Bećkovića, a po scenariju Dimitrija Vojnova, kreativnog tandema koji stoji iza hit-filmova „Jesen samuraja“ i „Mali Budo“. Peđa je petnaestogodišnji tinejdžer na izletu u idiličnoj vikendici sa roditeljima i osmogodišnjom sestricom. Od kada se probudi ujutru, Peđa se uključuje na socijalne mreže, stavlja slušalice u uši i pušta muziku. Na socijalnim mrežama nailazi na poplavu vesti o tome da svetom besni epidemija zombi-virusa. Gleda snimke i vesti sa raznih meridijana a onda zapaža da se pored njegove vikendice dešava isto to. Umesto da beži, prva reakcija mu je da tu situaciju ovekoveči i objavi na socijalnim mrežama. Baveći se socijalnim mrežama ne zapaža da njegovi najbliži ukućani za to vreme takođe gube bitku za zombi-virusom i tu izdvojenost plaća glavom.
 
Gost: Danilo Bećković, reditelj filma
 
POSLEDNJI PUTNIK
režija: Janko Đurić
uloge: Sloboda Mićalović, Goran Šušljik, Jovana Milovanović
o filmu: kratkometražni naučno-fantastični film predstavlja priču o devojci koja se bori za opstanak u opustošenom gradu punom kanibala. Magdalena se susreće sa mnogim opasnostima, istrajna u nameri da pobegne sa uništene planete. Neočekivani susret sa snalažljivim Vukom, znatno će promeniti njihove poslednje dane na Zemlji.
 
Gosti festivala biće autori filma – studenti druge godine FTV produkcije na FDU.
 
 
20.00 DEATHCEMBER
režija: Lazar Bodroža, Milan Todorović, Julian Richards, B.J. Colangelo i dr.
 
Gosti: reditelji Džulijan Ričards, Milan Todorović i Lazar Bodroža, glumice Nabi Tang, Tamara Radovanović i Helena Babić
 
LAZAR BODROŽA - reditelj iz Beograda čiji je prvenac naučno-fantastični igrani film „Ederlezi Rising“ imao sjajan festivalski život osvojivši nekoliko prestižnih nagrada i zadivio publiku predivnim vizuelnim izgledom i atmosferom. Lazar je i vizuelni umetnik, osnivač i kreativni direktor nezavisnog dizajnerskog studija Metaklinika. Godine 2010. napravio je interaktivni film „Uber Life“, a 2011. časopis Print izabrao ga je za jednog od 20 najboljih vizuelnih umetnika na svetu mlađih od 30 godina.
 
MILAN TODOROVIĆ – srpski filmski reditelj, producent i pisac, najpoznatiji kao autor prvog srpskog zombi filma „Zona mrtvih“ (2009) u kome glumi žanrovska legenda Ken Fori (Dawn of the Dead, režija: George A. Romero). Snimio je „Nymph“ (2014), a zatim 2016. producirao naučno-fantastično ostvarenje „The Rift“. Od 2015. radi kao profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kaže da nikada nije voleo kratke filmove, ali kada mu je ponuđeno da učestvuje u „Deathcember“, odmah se predomislio, „jer ovo je jedna velika priča koja spojena širi istovremeno užas i uzbuđenje“.  
 
NABI TANG - rođena je u Bangkoku na Tajlandu. Karijeru je najpre započela kao ilustratorka i grafička dizajnerka sa 16 godina. Ubrzo posle toga primljena je u Art koledž gde se fokusirala prvenstveno na dizajn, a na kraju postala asistentkinja fotografa, što je potom odvelo ka karijeri manekenke i fotografkinje. 2018. Nabi se doselila u Beograd. Upoznala je Stefana Maleševića, koji je pomogao da dobije prvu ulogu – Mei u filmu „Mamonga“. Vrlo brzo usledila je ponuda da igra glavnu ulogu kao Aurora u istoimenom segmentu „Deathcember“. Nabi trenutno još živi u Beogradu i nastavlja da se bavi glumom i manekenstvom.
 
 
23.00 ŽURKA – DJ Tamara
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala