Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Izbrisana scena iz Džokera za koju niste znali.
U intervjuu za "Indiewire" Tod Filips, koji je i scenarista ovog filma, dao je kategoričan odgovor.
10. novembar 2019.

Izbrisana scena iz "Džokera" za koju niste znali.

 Film "Džoker" Toda Filipsa ostavio je gledaoce pune pitanja i željne nastavka. Čitavog meseca pokušavali su fanovi da razjasne delove koji su namerno ostavljeni dvosmisleni, a jedna stvar ih naročito kopka  - šta se desilo sa Sofi, Arturovom lepom susetkom?

U drugom delu filma saznajemo da je cela veza sa Sofi zapravo bila produkt Arturove mašte i njegove izmučene usamljenosti. U jednom trenu, prelomnom za njega, on odlazi u njen stan i u mraku sedi na kauču. Sofi ga ugleda i po njenoj reakciji nama postaje jasno da je sve njihove susrete i nežnosti Artur izmislio. Ona ga jedva poznaje. Moli ga da ode i ostavi nju i njeno dete na miru.

Njegov pogled je mračan. Deluje kao da ga polako preplavljuje poriv da na odbačenost i mržnju uzvrati nasiljem...

A da li je, ne znamo, jer ga već u sledećoj sceni vidimo kako napušta njen stan. Sofi se u filmu više ne pojavljuje. To je bilo dovoljno da gledaoci širom sveta postave pitanje - da je Artur ubio ženu koja mu nije uzvratila ljubav?

U intervjuu za "Indiewire" Tod Filips, koji je i scenarista ovog filma, dao je kategoričan odgovor.

- Definitvno je nije ubio. Kao režiser i scenarista mogu da kažem da je nije ubio. Sviđa nam se ideja što je ta scena bila test kojim publika pokušava da utvrdi "koliko je on zapravo lud". Većina ljudi s kojima sam pričao kaže da je nije ubio, jer razumeju da Džoker ubija samo one koji mu učine nažao. Razumeju da, iako je on negativac, živi prema određenim pricipima. Naravno da nije ubio ženu sa svog sprata - rekao je Filips.

Kako je rekao, trebalo je da se u filmu pojavi scena u kojoj se vidi Sofina reakcija na Arturovo ubijanje u emisiji. No, Filips je odlučio da želi samo Arturovu perspektivu u tom trenu, tako da je scena izbrisana iz konačne verzije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala