Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Nagrađivani svetski producenti i oscarovci potvdili dolazak na NEM Zagreb 2019.
Vodeće svetske i evropske TV kompanije i udruženja potvrdile su dolazak na NEM Zagreb 2019.
23. oktobar 2019.

Nagrađivani svetski producenti i oscarovci potvdili dolazak na NEM Zagreb 2019.

 

Prvi potvrđeni producenti su ili dobitnici ili su nominovani za najprestižniju filmsku nagradu Oskar
 
Renomirani govornici će svoje znanje i iskustvo deliti putem predavanja, razgovora jedan-na-jedan, panela i radionica
 
NEM Zagreb 2019, događaj usmeren na razvoj TV i filmske industrije u Hrvatskoj i regionu, objavio je prve potvrđene predavače i paneliste. Tokom trodnevnog dešavanja, govornici iz Evrope i sveta će deliti svoja bogata znanja i iskustva u cilju razvoja audio-vizuelne industrije u Hrvatskoj, regionu, ali i svetu.
 
Prvi NEM Zagreb održaće se od 11. do 13. decembra 2019. u Esplanade Zagreb Hotelu, a neki od prvih potvrđenih predavača su:
 
Alan Starski, scenograf, dekorater seta i dobitnik Oskara za film "Šindlerova lista" (1993). Poznat je i po radu na filmovima "Pijanista" (2002) i "Oliver Tvist" (2005) 
 
Gabrijela Tana, producentkinja koja je s filmom "Filomena" (2013) nominovana za Oskara (kategorija Film godine 2013), kao i za dve BAFTA nagrade (kategorije Najbolji britanski film i BAFTA Film award) 
 
Vanja Černjul, zagrebački direktor fotografije s uspešnom inostranom karijerom, poznat po radu na popularnom filmu "Šašavi bogati Azijci" i seriji "Hronike Tajms skvera" s glumcima Džejmsom Frankom i Megi Džilenhal
 
Harold Gronental, izvršni potpredsednik AMC Networks International, vodeće
međunarodne produkcijske kuće i distributera kanala, sadržaja i video-servisa u više od 130 zemalja i teritorija. Radio je na ugovaranju globalnih prava za emitovanje najpoznatijih AMC-jevih serija kao što su "Okružen mrtvima", "Čista hemija" i "Ljudi sa Menhetna".
 
European Alliance, udruženje vodećih evropskih TV kuća ZDF, RAI i France Television čiji je cilj produkcija što kvalitetnijih evropskih sadržaja s potencijalom za globalni uspeh. Neki od najavljenih projekata su istorijska avanturistička serija "Put oko sveta za 80 dana" zasnovana na istoimenom romanu Žila Verna, kao i serija o životu i stvaralaštvu Leonarda da Vinčija
 
 
Prvi NEM Zagreb će biti domaćin predstavljanja novih serija. Ekskluzivne skrininge vodećih produkcijskih kuća će moći da gledaju svi učesnici NEM-a Zagreb i tako vide nove trendove, dok zainteresovani mogu da kupe prava na emitovanje za svoju državu. Na primer, ekskluzivne sadržaje će prikazivati Hrvatska radiotelevizija, BBC Studios ili izraelska produkcijska i distributerska kuća KeshetNEM Zagreb će se baviti svim temama u lancu stvaranja televizijskog i filmskog sadržaja – to je odlična prilika i odskočna daska za sve profesionalce ili početnike koji bi želeli da svoja dela plasiraju globalnoj publici. 
 
Jedan od panela će biti posvećen sadržajima posebnog formata kao što su rijaliti emisije, dokumentarci ili kvizovi, a govornici na tom panelu su stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom stvaranja upravo takvog sadržaja. Jedan od potvrđenih govornika je i Izet Pinto, osnivač i izvršni direktor kompanije Global Agency, vodećeg nezavisnog svetskog distributera TV sadržaja koji nudi široku paletu drama i inovativnih formata.
 
Značajan deo NEM-a Zagreb je TV Writing Contest, takmičenje za perspektivne scenariste koji će dobiti priliku da predstave svoju ideju ključnim ljudima koji donose odluke i potencijalno da ugovore posao koji im može unaprediti scenarističku karijeru. Prijavljene projekte će ocenjivati nezavisni žiri u predselekciji, zatim produkcijske kuće i televizije s kojima svi učesnici potencijalno mogu ostvariti saradnju. Glavni potvrđeni žiri trenutno čine HRT, RAI, Beta Film i Zig Zag Productions.
 
NEM Zagreb i Hrvatska radiotelevizija su dogovorili ključno partnerstvo
 
Ključni partner i jedan od glavnih sponzora NEM-a Zagreb 2019 je Hrvatska radiotelevizija. Tokom samog otvaranja konferencije 11. decembra 2019, HRT će predstaviti programski sadržaj i ujedno će istaknuti dostignuća, najaviti planove, ali i podsetiti na svoju bogatu istoriju. Po završetku prezentacije, uslediće razgovor i HRT-ov networking event.
Drugog dana dešavanja, Damir Novinić, direktor produkcije HRT-a, uvešće posetioce u svet HRT-a kroz panel i razgovor s kreatorima serija, glumcima i producentima i kroz diskusiju o istaknutim uspešnim projektima.
Službeno zatvaranje osmog izdanja New Europe Marketa i prvog NEM-a Zagreb 2019. biće obeleženo velikom proslavom na Prisavlju. 
 
Saradnja s Hrvatskom privrednom komorom
 
Jedan od NEM-ovih partnera je i Hrvatska privredna komora koja je prepoznala važnost inicijative: „Filmska i TV industrija, kao retko koja, može brzo doprineti promeni percepcije i brendiranju Hrvatske kao poželjne i nezaobilazne destinacije za život, a samim tim i za investicije i ulaganja. Stoga Hrvatska privredna komora rado podržava New Europe Market i audio-vizuelnu industriju u Hrvatskoj, koja sa sobom povlači i razvoj drugih privrednih grana, od turizma, gastronomije i hotelijerstva do različitih oblika industrija koje prate filmsko stvaralaštvo“, izjavio je Luka Burilović, predsednik HGK.
 
Značaj New Europe Marketa za Jadranski region
 
New Europe Market se tokom godina profilisao kao najrelevantniji market u Jadranskom regionu, specijalizovan za TV i filmsku industriju. Od samog početka u Dubrovniku 2013. godine, NEM kontinuirano doprinosi razvoju industrije, a samim tim i turizma i ekonomije. Renomirane svetske produkcijske kuće su posetile NEM s ciljem investiranja u lokalni sadržaj s potencijalom za inostrano tržište.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala