Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kako je sprečen jedan od atentata na Kastra
Političke afere koje su potresale svet, jedna je od dominantih tema na 76. filmskom festivalu u Veneciji. Među njima je politički triler „Osinja mreža“.
7. septembar 2019.

Kako je sprečen jedan od atentata na Kastra

 

 Istinita priča Osinja mreža prati grupu Kubanaca koji su po nalogu Fidela Kastra 90-ih godina prošlog veka bili prebačeni na Floridu kako bi se infiltrirali među kubanske emigrante i ušli u trag teroristima koji planiraju da izvedu atentat na kubanskog predsednika i seriju bombaških napada na letovališta i hotele u Havani.

Kubansku petorku špijuna, američke vlasti uhapsile su 1998. i osudile. Sve to u knjigu Poslednji vojnici Hladnog rata pretočio je novinar Fernando Morais, a na filmu oživeo Olivje Asajas.

„Kad sam završio Karlosa, nisam želeo da napravim još jedan takav projekat, jer je snimanje biografske priče o venecuelanskom revolucionaru i teroristi bilo mučno. Ali deset godina kasnije javila se želja za takvom energijom i za snimanjem filma koji se bavi modernom istorijom. A i moj prijatelj glumac Edgar Ramires, iz Karlosa je tome doprineo“, kaže Olivje Asajas.

Posle tumačenja legende ekstremne levice Karlosa u istoimenoj seriji, glumačkoj zvezdi Edgaru Ramiresu, poznatom i po ulozi italijanske modne ikone Đanija Versačea, u filmu Osinja mreža poverena je uloga jednog od članova Kubanske petorke odane Kastru.

„Uloga špijuna fascinira zato što je to, zapravo, vrhunska vežba podeljene ličnosti. Prisiljen si da sve ostaviš, kako bi postao neko drugi. Čak i porodicu, koja, u slučaju ovog filma, misli da si izdajnik. Što je samo još jedna uloga koju je moj lik morao da igra. Dugo je glumio izdajnika da bi mogao zapravo da špijunira za Kastra. To je nalik ruskoj lutki babuška – imaš jednu, pa je unutra druga, pa još jedna“, objašnjava glumac Edgar Ramires.

Filmovi velikih autora koji su u trci za Zlatnog lava stižu i pred srpsku publiku. Osim Osinje mreže Olivjea Asajasa, na prestojećim domaćim festivalima, pored ostalog gledaćemo Optužujem – Romana Polanskog, Istinu – Hirokazua Kore-ede i Počasnog gosta – Atoma Egojana.

Izvor: RTS

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala