Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Dikaprio će donirati pet miliona dolara za obnovu šuma Amazonije
Fondacija za očuvanje životne sredine "Alijansa za Zemlju", iza koje stoji glumac Leonardo Dikaprio, doniraće pet miliona dolara kako bi se sanirala šteta požara.
1. septembar 2019.

Dikaprio će donirati pet miliona dolara za obnovu šuma Amazonije

 

Sve se čini kako bi se požari u Amazoniji zaustavili. Brazilske vlasti angažovale su čak 44.000 vojnika kako bi pomogli u gašenju vatrene stihije.
 
"Pravi junaci požara su vatrogasci. U Amazonu često rade samo sa mačetama i malim rezervoarima za suzbijanje vatre. Radio sam s njima u istočnom Brazilu 2017. godine. Bilo je naporno i ponekad beznadežno. Neki od njih bili su plemići Guajajare koji su svoj život posvetili zaštiti onoga što je ostalo od šuma njihovih predaka, a neki od njih su ubijeni zbog pokušaja. Bilo je brutalno i tragično i svi bismo im se trebali klanjati zbog onoga što rade", poručio je Leonardo na svom Instagramu.
 
Za samo četiri dana u Brazilu je izbilo 9.507 novih šumskih požara, što izaziva brigu da će biti uništen veliki deo šumskog fonda, sa nesagledivim posledicama po životnu sredinu.
 
Lideri zemalja Grupe 7 postigli su juče sporazum na samitu u Bijaricu da sa 20 miliona dolara finansijski pomognu napore u gašenju požara u Amazoniji.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala