Moj TV - TV Program za 200+ kanala
RTS-ova serija „Grupa“ pretpremijerno na festivalu u Sarajevu
Dok gledaoci RTS-a čekuju premijeru, serija „Grupa“ pretpremijerno će biti prikazana 18. avgusta na 25. Sarajevskom filmskom festivalu.
15. avgust 2019.

RTS-ova serija „Grupa“ pretpremijerno na festivalu u Sarajevu

 
Naša priča o tinejdžerima, policajcima i kriminalcima biće deo programa koji predstavlja pet regionalnih serija.
 
Koliko su uspeli u nameri da serija Grupa, scenaristički i vizuelno ode korak dalje, autori će proveriti prvo pred sarajevskom publikom, u klinču sa konkurencijom.
 
Razlozi za optimizam leže u istraživanju teme, angažovanju scenarista i reditelja različitih generacija i u samoj priči u čijem središtu su mladi koji, okruženi kriminalom i narkoticima, pokušavaju da pronađu pravi put.
 
„Naši junaci policajci i roditelji stvarno pokušavaju da izvuku decu iz situacije u kojoj se nalaze i zabluda u kojima se nalaze. Koliko je postalo normalno, za tu generaciju, da se bave dilovanjem. Ne pričam samo o konzumiranju, samo dilovanje je postalo vrsta ekonomije“, objašnjava reditelj Uroš Tomić.
 
U seriji su tri generacije glumaca. Uz Vojina Ćetkovića, Jasnu Đuričić, Branku Katić, svoj prostor osvajaju Milica Trifunović, Igor Benčina i mlada generacija, tri studenta glume i jedan reper. Mladu dilerku Petru igra Ivana Zečević.
 
„Negde smo kroz ovu seriju pokušali da ukažemo mladima da postoji izbor“, kaže Ivana.
 
Kreatori serije, Uroš Tomić i Dragan Đurković očekuju da Grupa pokrene važna pitanja i da novi pogled na našu stvarnost.
izvor: RTS
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala