Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Nova emisija na Discovery kanalu!
Dokumentarac „Zemlja tigrova“ biće premijerno prikazan na Discovery kanalu u nedelju 31. marta u 20h.
24. mart 2019.

Nova emisija na Discovery kanalu!

 Kompanija Discovery i Svetski fond za zaštitu divljih životinja iz SAD udružuju snage u donatorskoj kampanji čiji je cilj očuvanje nacionalnog parka Bikin u Rusiji, staništa divljih tigrova koje se pojavljuje u dokumentarcu „Zemlja tigrova“.

Dokumentarac je prikazan na filmskom festivalu Sandens (Sundance) koji se održava u SAD, televizijska premijera na Discovery kanalu 31. marta 

Kompanija Discovery i Svetski fond za zaštitu divljih životinja iz SAD svoju pažnju ovoga puta usmerili su na nacionalni park Bikin u Rusiji, stanište koje se pojavljuje u dokumentarcu Zemlja tigrova. Projekat C.A.T. za cilj ima podršku porasta broja tigrova u ovom parku, čime se sada gotovo utrostručuju napori kompanije Discovery da pomogne u očuvanju preko 800.000 hektara staništa za tigrove u Indiji i Butanu. Kompanija Discovery potpuno je posvećena finansiranju lokacije do 2022. godine i u saradnji sa Svetskim fondom za zaštitu divljih životinja prikupljaće sredstva za ovaj projekat. Kompanija Discovery će uskladiti svoje donacije sa sredstvima prikupljenim kroz ovu kampanju u iznosu do 250.000 dolara do 31. decembra 2019. godine.

 Ovaj dokumentarac govori o dva izuzetna čoveka koji su svoje živote posvetili borbi za promenu sudbina tigrova. U režiji oskarovca Rosa Kaufmana (Ross Kauffman - “Born into Brothels”) i produciran od strane oskarovca Fišera Stivensa (Fisher Stevens - “The Cove”), Zemlja tigrova je priča o našem odnosu sa jednim od najizuzetnijih stvorenja na svetu. 

 “Kako globus čini sastavni deo našeg logoa, zaštita planete za sve nas u kompaniji Discovery je neizostavan deo naše prirode i naša je odgovornost i izuzetna privilegija da pomognemo očuvanju ovih fenomenalnih stvorenja,” izjavio je Dejvid Zaslav (David Zaslav) generalni direktor kompanije Discovery. “Pričanje o tome nije dovoljno, moramo da preduzmemo akciju. Kroz projekat C.A.T. i naše partnerstvo sa Svetskim fondom za zaštitu divljih životinja, već smo učinili napredak u ostvarenju naših ciljeva da udvostručimo broj svetske populacije divljih tigrova do 2022. godine. Ponosni smo što smo u mogućnosti da proširimo našu posvećenost zaštiti jednog od najlegendarnijih i najugroženijih bića na svetu. Nećemo dozvoliti da ove veličanstvene životinje nestanu dok se mi pitamo za to.” 

 “U prošlom veku broj divljih tigrova je opao za oko 95%, ali zahvaljujući zalaganjima ključnih vlada kao i velikom broju žena i muškaraca koji su svoj život posvetili akcijama očuvanja, u Aziji postoje mesta na kojima broj divljih tigrova počinje da raste,” rekla je Džinet Hemli (Ginette Hemley) viša potpredsednica u Svetskom fondu za zaštitu divljih životinja u SAD. “Naredna decenija će biti ključna za ove izuzetne vrste. Uz pomoć kompanije Discovery sada smo u mogućnosti da proširimo naše napore da zaštitimo divlje tigrove na ključnim lokacijama kao što je nacionalni park Bikin.”

Tigrovima je potreban ogroman prostor kako bi napredovali, ova inicijativa takođe štiti ključne šume, od čega korist imaju lokalne zajednice i planeta u celini. Takođe, štiteći tigrove i njihovo stanište, pomažemo u zaštiti drugih ugroženih životinja koje dele isto stanište i plen.

Dokumentarac Zemlja tigrova za Discovery je producirala kuća RadicalMedia u saradnji sa kućama Fictionless i Bloomfish Media; režirao Ros Kaufman (Ross Kauffman), producirali Fišer Stivens (Fisher Stevens), Ksan Parker (Xan Parker), Zara Dafi (Zara Duffy) i Ros Kaufman; kinematografija: Met Povel (Matt Powell) i Ros Kaufman; uredili Keiko Deguči (Keiko Deguchi), A.C.E; muzika: Nejtan Halpern (Nathan Halpern); izvršni producenti Dejv Sirulnik (Dave Sirulnick), Džon Kejmen (Jon Kamen), Džastin Vilks (Justin Wilkes) i Džon Hofman (John Hoffman). Izvršni producent za Discovery Džon Bardin (Jon Bardin). 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala