Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sutra u okviru FEST-a
Sutra u Kombank dvorani očekuju vas press konferencije i kružok projekat Milica magazina.
26. februar 2019.

Sutra u okviru FEST-a

Sutra, u sredu 27. februara, na press konferenciji u 13h u Kombank dvorani: 

 
IZMEĐU DANA I NOĆI
Andro Martinović (reditelj), Ivan Đurović (producent)
 
 
DUG MORU
 
Goran Gajić (reditelj), Bojana Maljević (producent), Dragan Mićanović (glumac), Ana Lečić (glumica)
 
 
REŽI
 
Kosta Đorđević (reditelj), Dragan Nikolić (scenarista), Kristina Jovanović (glumica), Đurđina Radić (glumica), Miloš Ivanović (producent), Bojana Andrić (dir.fotografije)
 
 
DELIRIJUM TREMENS
 
Tihomir Stanić (glumac), Gorica Popović (glumica), Nada Šargin (glumica), Anita Mančić (glumica), Milica Zarić (glumica)
 
 
 
Sutra će takođe biti održan Kružok “Prekobrojne: žene u filmu i iza filma”
 
Kružok je projekat Milica magazina koncipiran kao mesto okupljanja, otvoren krug u kojem smo svi ravnopravni i svi pozvani da razgovaramo na zadatu temu. U okviru pratećeg programa 47. Festa otvaramo temu o poziciji žena u srpskoj kinematografiji, kojom nameravamo da se suočimo sa statusom žena filmskih stvaralaca, ali i sagledamo sliku žene u istoriji domaćeg filma.
 
 
Iz Holivuda, pa i Evrope, u proteklih nekoliko godina poteklo je pitanje o ženama kao ravnopravnim autorkama, saradnicama i radnicama, zatim kao i majkama koje rade na setu, dok je neosporno najglasnija bila tema seksizma i seksualnog zlostavljanja u ovoj velikoj industriji. Žene poslednjih godina dobijaju brojne nagrade, festivali i veliki servisi za gledanje filmova se hvale količinom ženskih autora koje imaju u svom programu, potpisuju se peticije, donose deklaracije, organizuju konferencije i smišljaju slogani; pitamo se šta predstavljaju te brojke i procenti, odakle i na koji način zapravo dolazi promena, te koliko se svetska dešavanja u okviru borbe za ravnopravnost žena odražavaju na našu filmsku stvarnost.
 
Kružok “Prekobrojne: žene u filmu i iza filma” okuplja sagovornike i sagovornice da iz različitih perspektiva diskutuju argumentovano, žustro, precizno, profesionalno, pozivajući na akciju. Nekima će se možda ova tema učiniti redundantnom - budući da su žene prisutne i angažovane u svim sektorima - no ovom prilikom postavljamo pitanje jesu li i dovoljno vidljive, podjednako plaćene, ravnopravne u svakom smislu.
 
Učestvuju: 
 
Mirjana Karanovic (glumica), Jugoslav Pantelic (umetnički direktor Festa), Natasa Damnjanovic (producentkinja), Maja Milos (filmska rediteljka), Tara Karajica (filmska kritičarka)
 
Razgovor vodi: 
 
Maša Seničić (urednica MILICA magazin)
 
Kružok će biti održan u Press centru Kombank dvorane (1. sprat, ulaz iz Dečanske) 27. februara 2019, sa početkom u 18h.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala