Moj TV - TV Program za 200+ kanala
6 serija koje možete pogledati dok čekate nastavak Black Mirror-a
Dok dođe na red sledeća sezona serije Black Mirror-a (još uvek nepotvrđeni datum objavljivanja), u međuvremenu možete pogledati sledeće serije..
25. februar 2019.

6 serija koje možete pogledati dok čekate nastavak "Black Mirror-a"

 

 1. Electric Dreams

U antologijskoj seriji Electric Dreams do sada je bilo 10 epizoda, od kojih je svaka sadržala naraciju zasnovanu na priči Philipa K. Dicka. Serija nosi svoje ime po priči koja je inspirisala Blade Runnera, ali epizode ​​su toliko raznolike kao i autorski blistavo dalekosežni rad. Glavni glumci su Steve Buscemi, Brian Cranston i Anna Pakuin.

2. Humans

U svetu budućnost postoje gadgeti bez kojih život ne bi bio isti. To su Sinthevi - napredni androidi čija je jedina svrha ispunjavanje svih želja njihovih ljudskih gospodara. Briga od deci, kuvanje, čišćenje pa čak i seks, Sinth će napraviti sve što mu se naredi. No što bi se sa takvim sistemom dogodilo kada bi Sinthevi iznenada postali svesni?

3. Mr. Robot

Radnja serije se vrti oko Eliota Aldersona, Njujorčanina, sposobnog kompjuterskog programera koji radi za kompaniju imena Allsafe koja se bavi bezbednošću internet informacija. Allsafe i slične firme rade za najveće korporacijske gigante na svetu, a u ovom konkretnom slučaju radi se o gigantu imena ECorp ili kako Eliot voli reći Evil Corp koju on prezire. Eliot prezire svoj posao, svakodnevnicu, celokupno društvo, ljude koji rade sa njim, uopšteno, ljudsku rasu. On je miran, tih, povučen, asocijalan, živi u svom svetu, povremeno koristi morfijum da lakše prebrodi dan.

 

Međutim, noću se Eliot pretvara u svojevrsnog superjunaka hakera koji prati kriminalce, dilere, pedofile i slične, koje raskrinkava i time, na neki uvrnut i jako čudan, nesvakidašnji način, čini dobra dela. Ali Eliot ne hakuje samo takve ljude, on hakuje sve, pa i svog psihijatra Kristu Gordon, koju sažaljeva. Eliot ima jako mali krug ljudi koji mu nešto znače, između ostalih tu je njegova radna koleginica i prijateljica od detinjstva Angela Mos u koju je potajno zaljubljen, i njegova povremena devojka/dilerka Šejla koja mu nabavlja drogu za odvikavanje od droge. Njegova svakodnevnica dobija svoj mali lični zemljotres kada mu u metrou pristupi misteriozni čovek srednjih godina koji sam sebe naziva Mr. Robot koji ga vrbuje za veliki hakerski projekat koji bi mogao promeniti svet.

4. The Twilight Zone

Zona sumraka je spoj fantastike, naučne fantastike i horora. Svaka epizoda (156 u originalnoj seriji) sačinjena je od više različitih priča, a svaka od tih priča može dovesti gledaoca u situaciju da oseti strah ili da bude isprovociran samom tematikom priče.Kao takva stekla je veliki broj poklonika. 

Koristeci naucnu fantastiku i duhovit, jezgrovit ponekad ciničan jezik kao oruđa za kritiku i analizu društva, međuljudskih odnosa, ponašanja čoveka kao pojedinca i kao člana zajednice.

 

Teme koje se često pojavljuju su : rasizam, korisćenje lažnih vesti i propagande kao sredstva usmeravanja i kontrolisanja javnosti, nuklearni rat, masovna histerija i ponasanje coveka kao dela rulje, mentalno zdravlje, moralne raskrsnice i posledice izbora različitih puteva i mnoge druge.

5. Inside No. 9

Inside No. 9 je nešto najkvalitetnije što je proizašlo iz britanske kuhinje u poslednjih nekoliko godina, i ako ste siti generičkih detektivskih serija i otrcanih naučno-fantastičnih i superherojskih boranija, onda je ovo pravo osveženje za umorna čula.

Šta se dešava iza zatvorenih vrata u ulici gde živite? Ova serija poziva gledaoce u šest različitih "No. 9", gde rame uz rame stoje vrlo obično i vrlo neobično.

6. Westworld

Dramska serija Westworld mračna je odiseja o osvitu veštačke svesti i evoluciji greha. Smeštena na raskršću bliske budućnosti i ponovo zamišljene prošlosti, ona istražuje svet u kom svaki ljudski apetit, ma kako plemenit ili izopačen, može biti zadovoljen.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala