Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Neke serije ulaze u završnicu, a neke tek počinju.
2019.nam donosi novu sezonu Pravog detektiva, Čudnijih stvari, Krune i drugih, ali stižu nam i nove serije.
2. januar 2019.

Neke serije ulaze u završnicu, a neke tek počinju.

 Igra prestola (Game of Thrones) 

Poslednja sezona jedne od najboljih serija na svetu stiže nam u aprilu 2019. godine. Osma sezona će, inače, biti najkraća do sada - imaće samo šest epizoda. Producenti i glumci nisu otkrivali mnogo, osim da će kraj Igre prestola mnoge ostaviti bez teksta. 

Takođe, oni čine sve da nijedan detalj iz serije ne procuri pre početka emitovanja. Glumci su na snimanja morali da dolaze pod šifrovanim imenima kako ne bi znali ko je radio tog dana, zabranjeno im je bilo snimanje i fotografisanje telefonom, a preko kamere su morali da nose nalepnice. 

Ranije je slučajno otkrivena informacija da se ta bitka snimala čak dva meseca. 

U videu koji je HBO objavio pre tri nedelje jedino možemo da naslutimo da će doći do bliskog susreta Vatre i Leda.

Pravi detektiv (True Detective)

Radnja nove sezone odvija se u Ozarksu i govori o zločinu koji pokreće misteriju koja se produbljuje kroz decenije u tri odvojena perioda. 

Maheršala Ali tumači glavnu ulogu Vejna Hejza, detektiva iz Arkanzasa, a partner mu je Roland Vest, kojeg igra Stiven Dorf. 

Rej Fišer igra Vejnovog sina Fredija Brnsa. Karmen Idžogo glumi učiteljicu Ameliju Rijerdon, koja Vejnu pomaže oko istrage nestanka dvoje dece iz osamdesetih. 

Tu je i Skut Mekneri i on glumi Toma, oca koji prolazi kroz ovu tragediju, koja ga spaja s dvojicom detektiva, koji decenijama rade na ovom slučaju. 

Mejmi Gumer je Lusi Persel, mlada majka u središtu ove tragične priče, a Brendon Flin glumi Rajana Petersa. 

Birmingemska banda (Peaky Blinders) 

 Režiser nove sezone i šest epizoda biće Entoni Brn. Još ne znamo da li se radi o poslednjoj sezoni, iako je kreator Stiven Najt to nagovestio. 


U međuvremenu je Tom Hardi objavio par tizer fotografija na svom Instagramu u ulozi Ala Kaponea i to za njegov novi film. Šuškalo se nakon toga da bi Al Kapone mogao da se pojavi i u seriji, ali je glumac Paul Anderson (kojeg obožavamo u ulozi Artura Šelbija) to demantovao. 

Čudnije stvari (Stranger Things) 

U trjeleru koji je Netfliks objavio letos predstavljen je Starkort, novi tržni centar u Havkinsu u Indijani na osnovu kojeg možemo da zaključimo da grad postaje sve veći. 

Iako je otkriveno malo detalja, jasno je da je šoping centar otvoren 1985. godine, na osnovu čega možemo da pretpostavimo da će se nova sezona bazirati u toj godini, odnosno, godinu dana nakon događaja koji su se zbili 1984. 

U novootvorenom tržnom centru vidimo Stiva Haringtona (Džo Kiri) na svom novom poslu gde radi tokom leta. Stiv je zaposlen u prodavnici sladoleda gde radi sa Robin (Maja Hok - glumica koja se u poslednjoj sezoni pridružila seriji). 

Kruna (The Crown) 

Priča o britanskoj kraljevskoj porodici dolazi s drugim glumcima, ali intrige i kraljičina vernost kruni i protokolima i dalje će biti u središtu radnje. 

Olivija Kolman tumačiće glavni lik kraljice Elizabete II, Tobijas Menzies će igrati princa Filipa, dok će Helena Bonam Karter igrati princezu Margaret. 

Sezona koja je pred nama obeležiće doba premijerske vladavine Harolda Vilsona, dok će se četvrta baviti čeličnom lejdi Margaret Tačer.

Central Park 

Najnovija drama Ejve Duvernej govori o zastrašujućem napadu na ženu u Central Parku u Njujorku 1989. godine i medijsku hajku koja je usledila kada su petorica crnaca targetirani kao počinioci. Pet mladića starosti između 14 i 16 godina pogrešno su osuđeni i optuženi, a potom oslobođeni optužbi 25 godina kasnije. 

Za sada znamo da će serija imati četiri episode, a datum njihovog izlaska još nije poznat.

 Kad padne mrak (What We Do in the Shadows) 

Kultna horor komedija Kad padne mrak Taika Vajtitija i Džermejna Klementa kao televizijska adaptacija stiže na FX. 

Klement je scenarista sa Polom Simsom, Vajtiti je režirao pilot epizodu, a obojica su i izvršni producenti serije koja prati živote bračnog vampirskog para Lazla (Met Beri) i Nadje (Natasia Demetriou), njihovog vampirskog cimera Nandora (Kajvan Novak) i četvrtog cimera, energičnog vampira Kolina Robinsona (Mark Prokč). 

Kako će se tri veka stari neurotični vampiri uklopiti u savremeni život i na male ekrane, ostaje da vidimoi, a serija bi trebalo premijerno da stigne na proleće.

The Witcher (Veštac) 

Netfliks je preuzeo televizijsku adaptaciju popularne fantastične sage iz devedesetih. Iako se nagađalo da bi serija na ekrane trebalo da stigne 2020. godine, poslednje informacije govore da bi premijerno trebalo da se prikaže krajem 2019. godine. 

Čuvenog vešca, Geralta iz Rivije, prikazaće glumac Henri Kavil, najpoznatiji po ulazi Supermena u poslednjim filmovima o vanzemaljcu sa planete Kripton. 

Watchmen (Čuvari) 

Kreator serije ”Preostali” Dejmon Lindelof vraća se na HBO novom televizijskom adaptacijom književnog predloška, samo što je to ovoga puta hvaljeni crtani roman Alena Mora i Dejva Gibona. U ovoj superherojskoj seriji glume Redžina King, Don Džonson, Tim Blejk Nelson, Džeremi Ajrons i drugi. 

Početak prikazivanja serije se još uvek ne zna.

Fosse/Verdon (Fos/Verdon) 

Kompozitor i reditelj hvaljenog mjuzikla ”Hamilton” Lin-Manuel Miranda i Tomas Kejl, rade na novoj dramskoj seriji koja se bavi svetom šoubiznisa. U središtu radnje je kreativno i romantično partnerstvo između dve brodvejske ikone - koreografa i reditelja Boba Fosa (glumi ga Sem Rokvel) i glumice i plesačice Gven Verdon (glumi je Mišel Vilijams). 

Serija će premijerno biti dostupna na FX-u, a kada, još nije poznato.

Good Omens (Dobra predskazanja) 

Priča o neminovnoj apokalipsi, izašla 1990. godine iz pera dvojice velikana fantazije, majstora komedije Terija Pračeta i majstora bizarnog Nila Gejmana, konačno stiže u televizijskoj adaptaciji. 

Snage dobra i zla, koje pripremaju Zemlju za apokalipsu, u seriji će glumiti Majkl Šin I Dejvid Tenant. Serija će se prikazivati na kanalu Amazon Video, a tačan datum premijere još nije poznat.

Black Monday (Crni ponedeljak) 

Set Rodžen i Even Goldberg produciraju mračnu komediju smeštenu u osamdesete godine, u vreme koje je prethodilo slomu berze u oktobru 1987. godine. Glavne uloge u seriji imaju Don Čidl, Andrju Renols, Redžina Hol i Pol Ši. 

”Vuka s Vol Strita” u formi televizijske serije gledaoci će moći premijerno da gledaju od 20. januara na ”Šou tajmu” (Showtime).

Tales of the City (Gradske priče) 

Slavna serija romana Armisteda Mopina dobiće još jednu televizijsku adaptaciju. Priče o ekscentričnim stanovnicima stambene zgrade u San Francisku, čiji se životi isprepliću, američka televizijska publika je gledala 1993. u miniseriji na televizijskoj mreži PBS. 

Mopinove priče sledeće godine na male ekrane donosi Netfliks u seriji od deset epizoda. U ulozi Meri En, koja se svojim ekscentričnim prijateljima vraća kao žena srednjih godina, ponovno je Lora Lini, koja je tu ulogu tumačila i pre 25 godina, a osim nje, od originalne postave tu su još Olimpija Dukakis i Pol Gros. U jednoj od istaknutijih uloga spominje se kanadska oskarovka Elen Pejdž. 

Datum premijere još nije poznat.

City On a Hill (Grad na brdu) 

Jednu od glavnih uloga imaće Kevin Bejkon. Prema izvornoj ideji Bena Afeka i Čucka Maklina reč je o kriminalističkoj seriji smeštenoj u devedesete. 

Aflek se uz Meta Dejmona pojavljuje i u ulozi producenta, dok je glavna uloga u seriji, koja se bavi korumpiranim sistemom sudstva u Bostonu, pripala Kevinu Bejkonu. 

Tačan datum početka prikazivanja još nije poznat.

izvor: b92
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala