Moj TV - TV Program za 200+ kanala
„Boemska rapsodija“ najuspešnija muzička biografija na velikom platnu
Film o bendu „Kvin“ zaradio je čak 600 miliona dolara na globalnom nivou i time nadmašio "Straight Outta Compton"
20. decembar 2018.

„Boemska rapsodija“ najuspešnija muzička biografija na velikom platnu

 Boemska rapsodija je najpopularniji film o muzici svih vremena, navodi Dedlajn. Do sada ukupna zarada iznosi 608,7 miliona dolara. Poređenja radi, Straight Outta Compton je zaradio tek trećinu ove cifre – 202 miliona dolara, prenosi Bilbord.

Boemska rapsodija je oborila rekorde u zaradi na tlu Amerike, ali i ostatku sveta za samo dva meseca prikazivanja.

U Severnoj Americi ukupna zarada iznosi 175,7 miliona dolara, a u ostatku sveta 433 miliona, dok je ranija konkurencija, film o rep sastavu N.W.A. na svetskom nivou zaradio mnogo manje, tek 40 miliona dolara.

„Boemska rapsodija“ je biografski film koji slavi grupu Queen, njihovu muziku i izvanrednog frontmena Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti. Kroz presek kultnih pesama i revolucionarnog zvuka, film takođe prati i meteorski brz razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vreme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na Live Aid-u, kada je Merkjuri, gledajući u oči svoju smrtnu bolest, poveo bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u istoriji rok muzike. Uz stalno jačanje nasleđa benda koji je uvek bio više kao porodica, grupa Queen u svakom trenutku, pa i danas, neiscrpno nadahnjuje brojne sanjare, autsajdere i ljubitelje muzike.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala