Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ridley Scott radi na nastavku Gladijatora
Izvorni film, objavljen 2000. godine, osvojio je 11 nominacija za Oscara i pet pobeda, uključujući jednu za Best Picture.
4. decembar 2018.

Ridley Scott radi na nastavku "Gladijatora"

 

Britanski reditelj započeo je rad na nastavku ‘Gladijatora’ s tim da bi drugi navodno deo trebao pratiti lik Komodovog nećaka, Luciusa kojeg je u filmu utelovio Spencer Treat Clark.

Ridley Scott započeo je predprodukcijsku fazu za nastavak “Gladijatora”, izveštava The Guardian. Pod kišobranom produkcijske kuće Paramount scenario bi trebao napisati Peter Craig, najpoznatiji po scenarističkim adaptacijama franšize “Igre gladi” i “The Townu” gde je napisao originalan scenario kojeg je sa rediteljske stolice vodio Ben Affleck. Craig radi i na nastavku Top Guna, “Top Gun: Maverick”.

Podsećamo, “Gladijator” je u bioskopskim blagajnama širom sveta zaradio gotovo 500 miliona dolara, a uspešnu je godinu honorirao i s pet Oscara, uključujući onoga za najbolji film. Jedno se vreme pričalo da će i Nick Cave napisati scenario za “dvojku” nakon izričitog zahteva Russella Crowea da uverljivo oživi njegov lik kako bi bio spreman za nove nastavke.

“Crowe me nazvao i pitao želim li napisati “Gladijator 2”, priznao je Cave novinaru Marcu Maronu, “Za nekoga ko je u životu napisao tek jedan scenario bila je to popriličan domaći zadatak. Kada sam mu rekao da je Maximus umro u prvom delu rekao mi je “Da, reši to nekako.”

Na kraju od toga ništa ali film je sada zaista u predprodukciji, a da bi sve bilo službeno preprodukcija je podignuta i na IMDb-ovu stranicu. Nikakve informacije o glumačkoj postavi ili eventulanom datumu premijere još nisu dostupne.

izvor: ravnododna

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala