Moj TV - TV Program za 200+ kanala
„Zaspanka za vojnike“ premijerno 1. novembra
Poznati umenički tandem – reditelj Predrag Antonijević i scenariskinja Nataša Drakulić – predstavlja film „Zaspanka za vojnike“ rađen po motivima „Srpske triologije“ Stevana Jakovljevića.
21. oktobar 2018.

„Zaspanka za vojnike“ premijerno 1. novembra

 Premijera fima zakazana je za 1. novembar 2018. godine na zvaničnoj državnoj proslavi završetka Velikog rata u Centru „Sava“.

Antonijevićevo ostvarenje vraća nas u vreme velikih nedaća za mnoge narode na ovim prostorima, vreme Prvog svetskog rata.

Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog cvetskog rata na strani srpske vojske, dolazi na proslavu dvadesetogodišnjice rata i otvaranje spomen-kosturnice u selo u kojem je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, petom tobdžijskom baterijom.

Susreće samo ostarelog komadanta jedinice, kroz njihova sećanja otvara se sudbina pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, teški ali i radosni momenti kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski. Ono što Stevan bude saznao od komadanta promeniće sve.

U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čiju sudbinu saznajemo na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate – jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni; svesno žrtvovavo svoj život, pre toga ugled i čast da bi spasao bar jednog svog vojnika.

U glumačkoj ekipi su Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Ljubomir Bandović, Nenad Okanović, Ivan Đorđević, Marko Gvero, Nebojša Glogovac i drugi.

Film Zaspanka za vojnike na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije i Republike Srpske biće od 2. novembra.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala