Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Pravi se serija Drakula
BBC je službeno naručio Drakula TV mini-seriju, koju su kreatori serije Sherlock, Mark Gatiss i Steven Moffat, razvijali od 2017. godine.
16. oktobar 2018.

Pravi se serija "Drakula"

 Gatiss i Moffat su takođe radili kao scenaristi na modernoj verziji serije Doctor Who, pre nego što su udružili snage na popularnoj Sherlock Holmes adaptaciji.

 
I dok Gatiss i Moffat nisu do kraja odbacili mogućnost za petu sezonu serije Sherlock, za sada se čini kako je finale četvrte sezone (“The Final Problem”), bilo i finale serije, za sada. U međuvremenu, kreatori serije su odlučili da svoju kreativnu energiju usmere u drugom smeru, što uključuje novu adaptaciju Bram Stokerove klasične Drakula knjige. Taj projekat je sada i službeno potvrđen od strane BBC-ija.

Prema Variety, BBC jer naručio tri epizode po 90 minuta Dracula mini-serije, za koju će Gatiss i  Moffat pisati scenario, u saradnji s Sue Vertue Hartswood Films. Serija će se prikazivati na BBC u UK i (vrlo verovatno) BBC America u U.S., s Netflixom koji će distribuirati seriju na drugim teritorijama širom sveta. Gatiss i Moffat su dali zajedničku izjavu, kao deo veće BBC-ijeve najave:

“Oduvek su postojale priče o velikom zlu. Ali ono što je posebno kod Drakule je to što je Bram Stoker dao zlu njegovog sopstvenog heroja.”

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala