Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Vreme je za srpsku fantastiku i „Zombi šetnju“
Festival srpskog filma fantastike ove godine biće održan od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru u Beogradu
15. oktobar 2018.

Vreme je za srpsku fantastiku i „Zombi šetnju“

 

„Zombi šetnja“ je događaj zabavnog i humanitarnog karaktera sa ciljem da promoviše filmsku umetnost sa posebnim akcentom na scensku masku i profesionalnu filmsku šminku.
 
Više stotina ljudi u zombije će maskirati profesionalni tim pod vođstvom majstora za specijalne efekte koji su svoje umeće dokazali u najboljim filmskim ostvarenjima domaće, regionalne, kao i holivudske produkcije – Miroslava Lakobrije, Svetane Gutić Meline Drouvi. Priliku da predstave svoj rad imaće i učesnici nedavno održane radionice u Akademiji Purity posvećenoj savladavanju naprednih tehnika šminke kao što su maska, karakterna šminka, ogrebotine, rane.
 
Ovogodišnji Festival posebnu pažnju posvetiće mladim domaćim autorima i njihovim ostvarenjima na planu žanra.
 
Festival srpskog filma fantastike će posebno skrenuti pažnju na dva nova ostvarenja. Reč je o dečjoj fantastici „Zlogonje“, filmu koji će otvoriti ovogodišnji festival, a čiji je reditelj Raško Miljković na prošlogodišnjeg festivalu odneo Koskara za najbolji scenario za kratkometražni film „Kris“ i ostvarenju „Incoming“ (Srbija, SAD) koje će na FSFF-u imati srpsku bioskopsku premijeru.
 
U selekciji Festivala je devet filmova koji će se takmičiti za nagradu Koskar u nekoliko kategorija – najbolji film, najbolji efekti, najbolji scenario, specijalna dostignuća.
 
Poseban program posvećen je Južnoj Koreji i na festivalu će biti prikazana ostvarenja sa jednog od najčuvenijih festivala fantastike u toj zemlji koji se održava u Pusanu.
 
 
Festival i „Zombi šetnju“ realizuje udruženje „Mladi kadrovi“ pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Sekretarijata za kulturu grada Beograda i opštine Vračar.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala