Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Knjige koje će ove sezone stići na male ekrane u SAD
U nedostatku dobrih scenarija američke televizijske kompanije sve češće pripremaju ekranizacije romana koji imaju potencijal da postanu hit serijali na TV.
9. oktobar 2018.

Knjige koje će ove sezone stići na male ekrane u SAD

 Na sajtu "bookbub" ovog vikenda su predstavili nekoliko knjiga čija će se ekranizacija početi da prikazuje ove sezone. Na prvom mestu je TV serija rađena prema romanu "Katerdala na moru" španskog pisca Ildefonsan Falkonesa koja je postigla globalni uspeh, pa je i u Srbiji prevedena u izdanju Lagune.

Publika će rado gledati i TV seriju rađenu prema romanu "Vašar taštine" Vilijama Makpisa Tekerija (1811-1863) koji je postrao slavan karikirajući britansko visoko društvo.

Za gledaoce koji vole kombinaciju fantastike, istorije i realnosti i koji su već tri sezone gledali ekranizovani roman "Outlander" (u Srbiji objavljen kao "Tuđinka") sada će moći da gledaju četvrtu sezonu snimljenu prema četvrtoj knjizi serije "Bubnjevi u jesen". Dajana Gabaldon je napisala osam knjiga o junacima koji mogu da putuju kroz vreme i u ovoj četvrtoj knjizi su stigli u Ameriku na početku borbe za nezavisnost.

Još jedna multižanrovska trilogija, od koje je na srpski preveden samo prvi tom "Otkriće veštica" (A Discovery of Witches) Debore Harknes (Deborah Harkness), počinje da se prikazuje kao TV serija i verovatno će imati tri sezone da bi obuhvatila sve tri knjige. To je akciona drama čija se radnja događa u sadašnje vreme ali ličnosti su prikrivena veštica koja je profesorka na Oksfordu i koja se zaljubila u svog kolegu ne znajući da je on vampir.

Za poklonike krimića pripremljena je i TV verzija " Male bubnjarke" Džona le Karea.

Ovo su samo neki od ekranizovanih romana snimljenih u SAD i Velikoj Britanijii samo se može nadati da će uskoro stići i na male ekrane u Srbiji.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala