Moj TV - TV Program za 200+ kanala
“Vavilon Berlin” je najveći dramski događaj na Nemačkoj televiziji u 2018. godini.
Serija je uspešno je emitovana na Nemačkom tržištu, gde je postala najgledanija serija na free to air televiziji ove godine.
6. oktobar 2018.

“Vavilon Berlin” je najveći dramski događaj na Nemačkoj televiziji u 2018. godini.

 Snimana sa budžetom od 40 miliona britanskih funti (46.5 miliona americkih dolara) i to je najskuplja serija koja je do sada snimljena na jeziku koji nije engleski. 

 
 
Emitovana je na pubkasteru ARD, a već se oprobala na pay TV platformi “Sky”. Publika je dostigla broj od 8.5 miliona na ARD-u i prosek od 7.8 miliona gledalaca, čime ova dramska serija postaje najtraženija na free to air televiziji širom Nemačke u 2018. godini, a u demografskom okviru 14 do 49. zauzela je 24.5% tržišnog udela. Na Sky-ju, to je bila najbolja neengleska serija svih vremena, i u brojkama ju je pretekla samo poslednja sezona“Igre prestola.” Prvu epizodu na Sky-ju gledalo je 1.2 miliona gledalaca, a on se prati u Britaniji, Irskoj, Italiji, Nemačkoj i Austriji.
 
Od scenarijsko-režiserske trojke Toma Tajkvera, Akima von Borisa i Henka Handlegetena, seriju producira X Filme kreativni tim, ARD Degeto, Sky i Beta Film. Serija je prodata naručiocima poput HBO Europe, Canal+ u Francuskoj, kao i Netflixu, za tržište SAD-a.
 
Treća sezona serije kreće u produkciju ove godine.
 
 
Režiser: Henk Hendlegten, Tom Tikver, Ahim von Boris
Uloge tumače: Voker Bruč, Liv Lisa Frajs, Piter Kurt, Matijas Brent, Leoni Beneš
 
Berlin dvadesetih godina. Metropola za one koji imaju talenat i ambiciju, za one koji grizu. Ali ispod te sjajne površine, sirotinja se bori za neki bolji život. To je vreme organizovanog zločina i političkog ekstremizma. Stara militaristička elita još uvek nije abdicirala, a još veća zver se sprema da napadne svakog trenutka. Policajac iz Kelna je novi u bivšoj jedinici u Red Fortu, monumentalnoj policijskoj četvrti u Berlinu. Na prvi pogled miran i iskren, on u stvari krije veliki teret. Jedinicu vodi Bruno Volter, odan i pažljiv kolega, čiji skriveni cilj postaje ozbiljna pretnja. Između ova dva muškarca, nalazi se Šarlot, bistra mlada žena, koja vodi dvostruki  život  i pokušava da omogući bolje uslove života za svoju porodicu.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala