Moj TV - TV Program za 200+ kanala
„Rim“ odneo Zlatnog lava u Meksiko
Svečanim uručenjem nagrada u Veneciji je završen najstariji festival na svetu - 75. Mostra. Zlatni lav otišao je u Meksiko za „Rim“.
9. septembar 2018.

„Rim“ odneo Zlatnog lava u Meksiko

Po principu – ko će kome, ako ne svoj svome - prvi čovek žirija Meksikanac Giljermo del Toro, sunarodniku i prijatelju Alfonsu Kuaronu dodelio je Zlatnog lava. Ali, potpuno opravdano, jer Rim jeste najbolji film 75. Mostre.

Uz Meksikance slavi i globalna internet TV mreža „Netfliks“ koja je u ulozi producenta odnela prvu veliku festivalsku pobedu, ali ne i bioskopska publika, jer neće biti u prilici da na velikom platnu gleda raskošnu crno-belu porodičnu dramu koju je reditelj Kuaron posvestio svojoj dadilji.

„Ova nagrada i festival su mi izuzetno važni. Hvala 'Netfliksu' koji je uradio sjajan posao i omogućio mi da film Rim prikažem svetu“, istakao je reditelj Alfonso Kuaron.

Da je žiri bio pravičan potvrđuju i velika nagrada žirija i nagrada za najbolju glumicu dodeljene grčkom reditelju Jorgosu Lantimosu i zvezdi njegovog filma Miljenica - Oliviji Kolman za inteligentnu crnohumornu istorijsku dramu o krhkoj britanskoj kraljici Ani.

Srebrnog lava za najbolju režiju osvojio je Francuz Žak Odijar za vestern Braća Sisters, a najbolji glumac Mostre je Viljem Defo za ulogu Van Goga u filmu Džulijana Šnabela.

Sudeći po 75. festivalskom izdanju koje će ostati upamćeno kao epizoda pod naslovom Kako je Venecija ukrala filmove od Kana i u sezoni 2018/19. moglo bi isto da se ponovi.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala