Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Džim Keri – Vraćam se da bih uništio Holivud!
“Moji roditelji su voleli način na koji ih zasmejavam. Smatrali su me veoma duhovitim, i oni su ti koji su potencirali da se bavim komedijom."
30. avgust 2018.

Džim Keri – Vraćam se da bih uništio Holivud!

 

U prvom intervjuu posle mnogo godina, nekada filmska zvezda čija se imovina procenjivala na 20 miliona dola, o čijoj popularnosti ne treba govoriti, glumac Džim Keri, otvorio je dušu i progovorio o svom povlačenju sa scene, emotivnim traumama, besu i razlozima za povratak na javnu scenu u seriji Kidding produkcije Showtime.

“Moj plan nije da ponovo postanem deo Holivuda, već da ga uništim!”, otkriva junak filmova koji su nas kao mlade dovodili do suza. Danas, na plakanje može da nas motiviše pre glumčev oronuo izgled, a ni on ne krije da se oseća hronično iscrpljeno, i da mu je veoma teško da čak i zamisli trenutak kada bi mogao ponovo da se nasmeje.

“Teško bi ste iza tih nateklih, vodnjikavih očiju punih suza, i nervoznih pokreta dok 10 puta izgovara sočnu psovku pokušavajući da iskontroliše svoje emocije, mogli da zamislite onog Ajs Venturu ili čoveka koji je oživeo Masku”, priseća se novinar koji je tog jutra u 10 sati ujutru imao ekskluzivnu priliku da razgovara sa čuvenim Džimom Kerijem. Tom prilikom sebi je postavio pitanje – Kolika tuga mora da muči čoveka da bi tako izgledao, a nije još ni podne…

Uloga Džefa Piklsa u seriji Kidding možda će nam najbolje dati odgovor na to pitanje, budući da govori o dobrodušnom čoveku koji u javnosti pokušava da održi privid nasmejanog i brižnog dobričine, dok mu privatni život prolazi kroz pakao. Premijera serije očekuje nas 9. septembra, i sigurni smo da će pokrenuti brojna pitanja. A da li će uništiti Holivud? Videćemo.

Džim Keri – Umetnost je moja borba

 

“Jednostavno, nisam hteo više da budem deo tog sveta. Nije mi se dopao način na koji je krupna industrija počela da manipuliše filmom i televizijom. Zbog toga sam se okrenuo crtanju karikatura. Tu sam za sebe, ipak, pronašao autonomiju od nametanja tuđih ideja i vizija na koji bi način moja uloga i kreativnost morale da se uklope u namere sponzora. Karikatura, posebno politička, moj je izlaz iz ovog ružnog sveta od 2016. Tako se borim protiv svih”, otkriva Keri (56), svestan da kao veliko ime u svetu glume nema pravo na izolaciju.

“Ne doživljavam sebe kao klinca koji se zatvorio u svoju sobu da bi crtao i maštao. Niti smatram da bežim od nečega. Ulogu Džima Kerija, međutim, smatram najboljom koju sam odigrao u životu. Drago mi je što sam dobio priliku da ga glumim. Sjajan je lik, stvarno! Ipak,deluje mi da je sa njim gotovo. Imam 56 godina i čini mi se da je konačno vreme da vidim ko sam ja. Osećam se prazno. Ne preostaje mi ništa drugo nego da se borim za sebe. Svoje crteže doživljavam kao deo te borbe. Protest protiv svega što je učinilo da se osećam ovako”, iskren je Keri, dodajući da ga je od svega najviše umorila sposobnost ljudi da ignorišu stvarnost.

Komediju su mi nametnuli roditelji

Osim karikaturom, Džim se prethodnih godina ozbiljno posvetio umetnosti, tako da je svoj dom ispunio slika i skulpturama koje je sam stvarao. Taj put opisao je kao svoju duhovnu potragu koja je započela još dok je bio mali kada se bavio pisanjem poezije.

“Moji roditelji su voleli način na koji ih zasmejavam. Smatrali su me veoma duhovitim, i oni su ti koji su potencirali da se bavim komedijom. Moja dužnost na porodičnim okupljanjima bila je da dovodim do suza najbliže. Vremenom sam se navikao na pažnju koju sam zbog toga dobijao, ali u osnovi svega, ipak je bila obaveza da ljude oko sebe učinim srećnim.”, priseća se Keri, priznajući da njegova majka, međutim, i pored osmeha, nikada nije bila istinski srećna.

“Veći deo života provela je uzimajući lekove protiv bolova. Postala je zavisna od njih. Bila je divna žena, ali bolesna na toliko mnogo načina. Kao dete alkoholičara imala je svoje problem. Ali je uvek bila tu za mene kad je trebalo. Ostatak vremena provodila je sama, zadubljena u neke teške misli koje su se mogle naslutiti samo po količini suza koje je zadržavala na ivici kapaka. Kao i većina nas.”, završva svoju ispovest glumac. Nama ostaje da sačekamo njegovu seriju i vidimo na koji način će Džim Keri presuditi Holivudu.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala