Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Počelo snimanje srpsko-kineskog filma „Bekstvo iz Beograda“
Početak snimanja filma „Bekstvo iz Beograda“ u kinesko-srpskoj koprodukciji odigrao se danas u našoj prestonici.
27. jul 2018.

Počelo snimanje srpsko-kineskog filma „Bekstvo iz Beograda“

Početak snimanja filma „Bekstvo iz Beograda“ u kinesko-srpskoj koprodukciji odigrao se danas u našoj prestonici što simbolično predstavlja i početak saradnje dveju kinematografija.

Saradnja firme „Emote“ i firme „Broken star films“ iz Pekinga, zvanično je i prva saradnja između Republike Srbije i Republike Kine na polju kinematografije, odnosno celovečernjeg igranog filma.

Protagonista ovog filma jeste Šou Sijao, ratni veteran i nekadašnji član mirovne misije koji već dvadeset godina živi u Beogradu i radi kao noćni čuvar u Muzeju savremenih umetnosti.

Film prati njegov pokušaj da se izvuče iz kockarskih dugova, ali i razvoj odnosa sa ćerkom, i u tom smislu predstavlja miks žanrova akcije, komedije i melodrame.

Glavnog negativca u filmu igra naš poznati glumac Dragan Mićanović.

Mićanović je za Tanjug rekao da je imao sreće da je do sada tri puta bio u Kini.

„Bio sam tamo kao član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta i nadam se da će našim kolegama iz Kine biti makar upola dobro kao što je nama bilo u Pekingu i Šangaju“, rekao je Mićanović i dodao da je u Kini već snimao jedan film u britanskoj produkciji.

„Sada se radujem što sam u prilici da radim sa kolegama iz Kine. Siguran sam da će ovo biti moj najgledaniji film. Dovoljno je da ga pogledaju dva sela u Kini i to je gotova stvar“, našalio se Mićanović.

Slavni glumac navodi da su ga producenti pozvali da pročita nekoliko scena i nakon toga mu dali ulogu.

„Igram na srpskom i na engleskom. Snimao sam na istoku i zapadu i zanima me kako će ova koprodukcija da izgleda. Snimao sam jugoslovenski film na početku karijere, nakon toga učestvovao sam u srpskim produkcijama. Pa sam snimio jedan hrvatski film, nekoliko američkih i engleskih filmova... Jedno ostvarenje u turskoj, južnokorejski i sada kineski film... Ma, ja sam srećan čovek i glumac“, kaže Mićanović.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala