Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Mike Myers želi da snima film o Dr. Evil-u
Mike Myers želi da snimi film Austin Powers 4, ali ovog puta će priču pričati iz perspektive dr Evil-a.
15. jun 2018.

Mike Myers želi da snima film o Dr. Evil-u

 Nekada davno 1997. godine, luckasti James Bond humoreska Austin Powers: International Man of Mystery pojavio se niotkuda i postao senzacija pop kulture i veliki hit na blagajnama bioskopa. Nastavak Austin Powers: The Spy Who Shagged Me je potvrdio popularnost karaktera i na bioskopskim blagajnama je zaradio 206 miliona dolara. Treći nastavak, Austin Powers: Goldmember je bio još i bolji sa zaradom od 213 miliona dolara.

 
Austin Powers je bio veoma popularan lik, ali za mnoge je prava zvezda filmova bio zločinac dr Evil koji je ukrao šou. Sa svojim beskrajnim planovima za izgradnju super oružja i iznuđivanje sve veće količine novca, dr. Evil je naravno bezobzirno nadmašio sve Bondove negativne trupe. Nekako je taj lik prevazišao svoje jednodimenzionalne korumpirane korene i postao čudno simpatičan. Deo čudnog dopadanja lika bez sumnje je bio prisustvo njegovog pomoćnika Mini-Me-a, koga je igrao pokojni Verne Troyer.
 
U godinama nakon Goldmember-a bilo je priče je o Austinu Powers-u i Dr. Evilu koji se vraćaju, ali se ništa konkretno nije dogodilo. Sada, međutim, Mike Myers kaže da planira da povrati franšizu, i ovog puta želi da flipuje scenario dajući nam stranu priče doktor Evil-a. Dok je prisustvovao premijeri za svoj novi film Terminal, Myers je rekao ET:
 
"Voleo bih da snimim film iz perspektive dr Evila. Znači to bi bio dr Evil 1 aka Austin Powers 4, kako bih ja rekao. Započnite kampanju, molim. Hvala vam."
 
Sam Mayers je u poslednjih nekoliko godina odsutan sa filmske scene, poslednji put se pojavio 2009. godine u Inglourious Basterds. Nažalost, za Majersa, njegova dugogodišnja karijera kao komičnog glumca je propala sa naslovom iz 2008. godine The Love Guru, filmom koji je kombinovao opšte loše sa strašnom rasnom netrpeljivošću. Sada, Mayers izgleda spremno da konačno odustane od sporednih efekata The Love Gurua i uspostavi kompletan povratak. Pored neo-crnog trilera Terminal, pojaviće se i u Freddie Mercury biografskom filmu Bohemian Rhapsody (s obzirom na to da je pomogao ponovno popularizaciju Mercury-a i Queen sa ikonskom scenom u Wayne's World-u).
 
Izgleda da Myers želi da uspešno odradi svoj povratak, ako se radi o povratku, revidirajući svoju najpopularniju ne-animiranu franšizu. Ali, vraćanje na Austin-a Powers-a moglo bi se pokazati problematičnim na više načina. Filmovi Austin Powers su primeri filmova koji su bili dobri u njihovo vreme, ali sada se vide da zastupaju određene zastarele stavove prema seksu i rasama. Naravno, deo Austin Powers-a je bio tu da prozove još više zastarele stavove.
 
Jedan od mogućih načina da se Austin Powers 4 stvori bez ulaska u određene zamke, možda je da se preusmeri pažnja od Powers-ovih ženskarenja na Dr. Evil-a. U pogledu relevantnosti pop kulture, Dr. Evil je ionako veći karakter. I on bi zapravo bio bogatiji komedijaš od Powersa, verovatno tanak i teško shvatljiv lik u početku. Jedina tužna stvar? Verne Troyer neće moći da učestvuje.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala