Moj TV - TV Program za 200+ kanala
The Shape Of Water od danas u domaćim bioskopima
Film “Oblik vode”, reditelja Giljerma del Tora, trijumfovao je na nedavno završenoj dodeli Oskara.
8. mart 2018.

"The Shape Of Water" od danas u domaćim bioskopima

Film “Oblik vode”, reditelja Giljerma del Tora, trijumfovao je na nedavno završenoj dodeli Oskara, a domaća publika će nakon premijernog prikazivanja na FEST-u, od četvrtka, 8. marta imati priliku da ga pogleda u bioskopima širom Srbije.

Ovo ostvarenje je bilo nominovano u 13 kategorija, a osvojilo je četiri nagrade Oskar i to u kategorijama za najbolji film, najbolju režiju, najbolju scenografiju i najbolju muziku.

Pored bajkovitog sinopsisa, pažnju publike svakako najviše privlači biće iz vode, a Giljermo del Toro govori o tome kako je nekoliko godina radio na kostimu ovog lika:

- Tri godine smo radili na tome da se njegov lik dizajnira i pokrene. Većinu vremena sam ja to finansirao. Potrošio sam nekoliko stotina hiljada dolara iz svog džepa da napravim “stvorenje”. Bilo je potrebno oko godinu dana da se dizajnira pre nego što je napravljeno. I onda smo ga napravili od gline na staromodan način. Tri vajara je radilo na njemu 24/7. Nekoliko puta smo ga kompletno farbali. Onako kako sada izgleda, mislim da postoji trenutak u filmu gde više ne vidite stvorenje već njegov karakter.

“Oblik vode” je bajkovita priča smeštena u vreme Hladnog rata u SAD, oko 1962. godine. U tajnoj, visoko obezbeđenoj vladinoj laboratoriji, radi Elajza, koja vodi samotan i sputan život. Njen život se menja iz korena kada sa svojom koleginicom Zeldom otkrije tajni eksperiment unutar laboratorije. Pored Seli Hokins koja tumači Elajzu, uloge su pripale i Oktaviji Spenser, Majkl Šenonu i Ričard Dženkinsu.

Domaća publika će film “Oblik vode” moći da pogleda od četvrtka, 8. marta u bioskopima širom Srbije.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala