Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Predstavljena lista najboljih ostvarenja u 2017. godini
Poznati američki časopis “New York Times” sačinio je listu pet najboljih filmova koji su publici predstavljeni u 2017. godini
10. decembar 2017.

Predstavljena lista najboljih ostvarenja u 2017. godini

Poznati američki časopis “New York Times” sačinio je listu pet najboljih filmova koji su publici predstavljeni u 2017. godini, na čijem je vrhu ostvarenje “Dunkirk”, režisera Kristofera Nolana.

Većina ratnih filmova u svojoj tematici ima pobedu, međutim film “Dunkirk” se bavi preživljavanjem. Nolan gledaoce ovim ostvarenjem provodi kroz vazduh, more i zemlju tokom Drugog svetskog rata. Radnja filma se bavi spasilačkim misijama, koje, nakon što se završe, uvode u nove borbe zaraćenih strana. Film na jedan artistički način predstavlja sav besmisao rata.

Na drugom mestu se nalazi ostvarenje “Ex Libris”, autora Frederika Vajzmena. Ovaj dokumentarni film gledaoce vodi u duboke, zaboravljene i daleke hodnike njujorške biblioteke, gde su sakrivena lica i portreti velikih mislilaca koji su postavili temelje američke demokratije.

Na listi je i film autorke Agnes Varde pod nazivom “Faces Places”. Varda u filmu luta kroz Francusku prošlost zajedno s autorom Džej Arom. Režiserka gledaoce upoznaje sa zaboravljenim detaljima ove evropske zemlje i njene kulturne zaostavštine. Varda je često opisivana kao jedan od najboljih ženskih režisera današnjice.

Na listi najboljih je i film “The Florida Project” autora Šona Bejkera, koji donosi srceparajuću priču o ljudima koji su u klasičnim holivudskim ostvarenjima postavljeni na margine. Njegovo ostvarenje prati porno-glumice i zaboravljene starije filmske zvezde. Publika može da vidi duboku američku priču o deci i odraslima koji se bore s osudama društva u kojem žive.

Ostvarenje “Get Out”, autora Džordana Pila, koje se našlo na petom mestu je socijalna kritika društva. Ovaj film je debi režisera Pila i ono što čini njegovo ostvarenje nezaboravnim nisu samo reči izgovorene na velikom platnu, već i tehnika snimanja i smisao tajminga kojim uvodi svoje gledaoce u tematiku filma.

Autori ove liste ističu da su se tokom njenog pravljenja trudili da čitaocima predstave najbolja ostvarenja iz svakog žanra.

Ističu da su pri odabiru filmova zaobišli recenzije sajta “Rotten Tomatoes”, kojeg režiseri okrivljuju za slabu gledanost svih ostvarenja snimljenih u tekućoj godini.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala