Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Antonio Banderas protiv nezavisnosti Katalonije
Glumac se izjasnio o nekim aktuelnim političkim pitanjima na dodeli španske Nacionalne filmske nagrade.
25. septembar 2017.

Antonio Banderas protiv nezavisnosti Katalonije

Antonio Banderas ove je subote primio najvišu nagradu Španije za filmsko ostvarenje, Nacionalnu nagradu (Premio Nacional Cinematografia), na Međunarodnom festivalu San Sebastijan. Banderas je nagradu primio od španskog ministarstva kulture, te se u svom govoru zadržao na reči "nacionalno" te kako postoje stvari koje žele da razdele naciju.

Upitan kasnije od novinara šta je želeo da kaže time, Banderas, koji je ostvario međunarodnu karijeru no uvek je švrsto ostao vezan za rodnu Španiju, se osvrnuo na trenutno političku situaciju u Kataloniji. Vlada pokušava da spreči lokalnu inicijativu o referendumu o nezavisnosti koji treba da se održi 1. oktobra.

Glumac je naglasio kako se ponosi time što je Španija, za njegovog života, uspela da se razvije iz diktature (za vreme vladavine Franciska Franka, koji je umro 1975.) u modernu demokratsku evropsku zemlju. "Vladavina zakona i poštovanje istog je veoma važno. Mogli bi isto tako da se predlože besmisleni referendumi, poput onog o eliminisanju svih ljudi druge rase. Demokratija je stablo sa mnogo grana. Verujem u projekat zvan Španija" završio je tim rečima Banderas obraćanje novinarima.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala