Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Lost in La Mancha treiler
Teri Gilijam završio film nakon 17 godina
11. jun 2017.

"Lost in La Mancha" treiler

Nakon 17 godina, najblaže rečeno, malera, a preko 20 godina od početka priprema snimanja, Teri Gilijam ("Brazil", "12 Monkeys", "Fear and Loathing in Las Vegas") uspeo je da završi snimanje ostvarenja "The Man Who Killed Don Quixote".

Naravno, konačni proizvod neće biti ni nalik početnom, jer se u međuvremenu promenilo nekoliko glumačkih ekipa.

Prvi pokušaji produkcije dogodili su se 2000. godine. Tada su kao glavni glumci bili angažovani Džoni Dep i Žan Rošford, ali su produkciju stalno prekidale nepredviđene okolnosti. Snimljen je čak i dokumentarac o tome kakvi su sve pehovi pratili ekipu na snimanju ovog filma u kome je "igrao" Džoni Dep. Bolje da kažemo pokušao je da igra, ali se stalno dešavalo nešto što bi zaustavilo snimanje.

Kao glavni glumci u novim produkcijskim pokušajima bili su angažovani Džek O'Konel, Juan Mekgregor, Majkl Pejlin, Robert Duval i Džon Hert, ali niko ni od njih nije uspeo da stane pred kamere. Jednostavno, film je pratio maler koji se retko viđa.

Sada, u glavnim ulogama, imaćemo prilike da vidimo Adama Drajvera i Džonatana Prajsa, a pored njih biće tu i Olga Kurilenko, Stelan Skarsgard, Džoana Ribeiro, Eva Basteiro-Bertoli i Rosi de Palma.

Gilijam je film osmislio kao moderan satirični pogled na klasičnu Servantesovu priču o plemiću koji je zaljubivši se, izgubio pamet, kao i njegovom slugi koji nevoljno učestvuje u avanturama svog gospodara.

Adam Drajver igra Tobija, režisera reklama, koji putuje u Španiju zbog novog projekta. Tamo sreće studenta koji mu daje kopiju svog filma, lirsku obradu priče o Don Kihotu.

Intrigiran ovim delom Tobi kreće u potragu za malim selom u kojem je snimljen ovaj film, da bi ga usput zadesile brojne nezgode.

Konačno, juče je Teri Gilijam objavio vest koju je čekao mnogo godina, a to je da je snimanje filma konačno završeno.

S obzirom na sve što ga je zadesilo, ovo će biti jedan od najskupljih evropskih filmova do sada. Nadamo se da će na bioskopskim blagajnama imati mnogo više sreće nego tokom produkcije.
 

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala