Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Na Filmskom festivalu u Kanu ove godine 49 filmova
Međunarodni filmski festival u Kanu ove godine nudi 49 dugometražnih filmova koji će biti prikazani u takmičarsku delu festivala i u drugim sekcijama.
18. april 2017.

Na Filmskom festivalu u Kanu ove godine 49 filmova

Međunarodni filmski festival u Kanu ove godine nudi 49 dugometražnih filmova koji će biti prikazani u takmičarsku delu festivala i u drugim sekcijama, saopštili su organizatori filmske smotre koja će biti održana od 17. do 28. maja.

Za Zlatnu palmu će se takmičiti 18 filmova, a 16 će biti prikazano u sekciji "Određeni pogled", koja takođe dodeljuje nagradu. Ostali filmovi će biti prikazani u drugim sekcijama i van takmičenja za nagradu.

Među rediteljima koji se takmiče za Zlatnu palmu jedino je Austrijanac Mihael Haneke već dobio tu nagradu i to dva puta, 2009. za film "Bela traka" i 2012. za "Ljubav". Ove godine će predstaviti delo "Happy End".

Od 18 filmova u trci za Zlatnu palmu, po četiri su iz Francuske i SAD, dva su iz Južne Koreje i po jedan iz Mađarske, Velike Britanijie, Austrije, Rusije, Ukrajine, Grčke, Nemačke i Japana.

Predsednik žirija će biti španski reditelj Pedro Almodovar, a za sada se zna samo da će američka glumica Džesika Čestejn biti jedan od članova žirija.

Domaćin ceremonije je italijanska glumica Monika Beluči.

Zaštitno lice na velikom plakatu ovogodišnjeg, 70. međunarodnog filmskog festivala, biće italijanska glumica Klaudija Kardinale.

Nagradu Kanskog festivala prošle godine je dobio britanski reditelj Ken Louč za ostvarenje "Ja, Danijel Blejk", socijalno angažovanu dramu o borbi nezaposlenog čoveka da dobije socijalnu pomoć.

 

 

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala