Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Od danas do nedelje uživajte u novom britanskom filmu
Novi festival britanskog filma "Play UK" biće svečano otvoren u četvrtak, u Dvorani Kulturnog centra Beograda.
16. februar 2017.

Od danas do nedelje uživajte u novom britanskom filmu

Novi festival britanskog filma "Play UK" biće svečano otvoren u četvrtak, u Dvorani Kulturnog centra Beograda, premijerom ostvarenja „T2 Trejnspoting“. Od 16. do 19. februara u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani biće premijerno prikazano 10 igranih i dokumentarnih filmova aktuelne britanske produkcije.

Na otvaranju smotre, publika će moći da pogleda nastavak Trejnspotinga, kultnog ostvarenja Denija Bojla, a na programu će biti i dokumentarni film o uticaju britanske muzike Čovek iz Movaksa, komedija o sazrevanju Veštine odrastanja, snažna drama Una, dokumentarac o širenju džihada u savremenom svetu Priznanje, komedija Putovanje, inspirisana velikom prekretnicom u britanskoj i irskoj istoriji.



Filmovi, koji će biti prikazani tokom četiri dana u šest gradova Zapadnog Balkana, slave ljudsku izdržljivost i sposobnost da se pronađu pravi odgovori i rešenja u teškim vremenima, ističe se u saopštenju Britanskog saveta.

Festival će okupiti i veliki broj gostiju iz Britanije, koji će učestvovati u delu programa namenjenom profesionalcima u oblasti filma i audio-vizuelne umetnosti.

Pomenuti deo programa se realizuje u saradnji sa Srpskom filmskom asocijacijom i Filmskim centrom Srbije, sa ciljem da se inicira i produbi saradnja između profesionalaca iz Srbije, regiona i Velike Britanije.

Među gostima će biti producenti Majk Dauni, Karolin Kuper Čarls, Mia Bejs, Katrin Alen, menadžer međunarodnog plasmana filmova za "Bankside Films" Jana Georgijeva, reditelj Metju Džons (Čovek iz Movaksa), i nekoliko producenata i digitalnih preduzetnika koji već rade na projektima u Srbiji.

Prateći trendove velikih svetskih festivala, "Play UK" će u saradnji sa "VRH Solutions" 18. i 19. februara publici predstaviti i nekoliko VR iskustava, a organizatori objašnjavaju da je reč o novoj umetničkoj disciplini koja se u značajnoj meri oslanja na film i filmsku poetiku, a koristi nova tehnološka dostignuća, te na taj način postaje jedna od najdinamičnijih i najprivlačnijih oblasti za mnoge umetnike.

Beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da se upozna sa iskustvom virtuelne stvarnosti, koja je sastavni deo filma Beleške o slepilu, a ujedno biće predstavljeni i Sanjarenje sa Kjubrikom, Bez čavrljanja, Uskršnji ustanak i Skriveni gradovi.

Britanski savet najavljuje i radionicu za scenariste koju će voditi Pol Frejzer, autor scenarija za filmove A Room for Romeo Brass, "24/7", Heartlands, Somers Town.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala