Moj TV - TV Program za 200+ kanala
6 stvari zbog kojih smo ludi za najboljom serijom o gusarima
Bilo da ste obožavaoci ove serije već duže vreme ili se tek upuštate u gusarsku avanturu,ovo je 6 stvari koje treba da znate o jednoj od najuticajnijih fikcija poslednjih godina.
31. januar 2017.

6 stvari zbog kojih smo ludi za najboljom serijom o gusarima

 Ako pri pomisli na savršenu avanturu u glavi imate piratski brod, pljoskicu sa rumom, bradatu ekipu prijatelja koji su okretni s mačevima, ali i neizostavno more ispred sebe, možda više o tom načinu života možete da naučite iz jedne od najboljih serija današnjice – serije Crna jedra. Glavni protagonisti serije Crna jedra (BlackSails) koja je po tuči, piću i pljački blizak rođak Vikinga, inspirisani su likovima iz R.L. Stivensonovog kultnog Ostrva s blagom, ali i gusarima iz stvarnog života koji su u karipskim predelimabili poznati po svojoj beskompromisnosti.

Na Pickboxu 30.1. počinje sa emitovanjem poslednja sezona Crnih jedara, a svi obožavaoci Pirata sa Karibasigurno će biti zadovoljni i Crnim jedrima. Na kraju krajeva, šta je bolje nego letnji Karibi dok napolju vladaju zimski uslovi?
 
 
6. Radosna i tužna vest o Crnim jedrima 
 
Radosna vest jeto da nam na vrata kuca četvrta sezona Crnih jedara. Tužna vest je to da je ova sezona poslednja. Iz toga sledi da moramo da se pripremimo za veliko finale!
U poslednjoj gusarskoj sezoni koja će imati 10 epizoda,obožavaoci imaju priliku da zaključe poglavlje prednastavka Ostrva s blagom i da prate avanture naših pirata-ratnika. Obale NjuProvidensa nikada nisu bile krvavije, ali što je civilizacija bliže porazu, to će oni očajnije i destruktivnije uzvraćati!
 
5. Iako je reč o jednosatnim epizodama, maratonsko gledanje Crnih jedara je genijalno!
 
Crna jedra su u suštinišekspirovska tragedija o ljudima koji nikad nisu na pravoj strani. Ali uprkos tome, ovo nije drama bez lepote i humora. Crna jedra nas vraćaju u život humorističkim upadicama. Čak i kada je reč o smrti nekog lika, to nikada ne prelazi u očaj. Ako već niste pogledali prve tri sezone, ovo je idealna serija za zimsko maratonsko gledanje i pripremu za četvrtu sezonu. 
 
 
4. Ovo nije jedina ekranizacija R.L.Stivensonove knjige
 
Osrvo s blagom bilo je glavna inspiracija, ali i predložak za ovu seriju, ali možda ste čuli i za R.L.Stivensonovu drugu knjigu koja je preneta na televizijske ekrane: reč je o Neobičnom slučaju doktora Džekila i gospodina Hajda. Neobično je i to što sticajem okolnosti Pickbox seriju Džekil i Hajd takođe ima u svojoj ponudi!
 
3. Serija je napisana za pametnu publiku
 
Serija Crna jedra je veoma inteligentna, a za takvu publiku je i snimana. Ova serija ne puni svoje gledaoce čudnim propratnim karakterizacijama i pričama. Rezultat toga su spektakularne akcione scene i čini vam se da je do njih jednostavno moralo da dođe i da nije moglo da bude nikako drugačije. 
 
 
2. Muzika je važna, ali važni su i gusari i prostitutke
 
Osim Tobija Stivensa koji glumi kapetana Flinta i Zeka Makgauana kog nećete promašiti u ulozi brutalnog Čarlsa Vejna, od velikih imena serija može da se pohvali još i Berom Makririjem koji je zaslužan za muziku.
Ono što posebno oduševljava kod ove serije, koja je sebi već obezbedila 2 Emija,jesu scene  iz bordela koje su postale najsočniji i najvažniji detalji za dalju radnju. Radnja se odvija u jednoj od najlepših karipskih oaza, gradu Nasau, koji je u ono vreme bio mesto u kom su se gusari iskrcavali kada nisu plovili. Mnogo truda je uloženo u produkciju i kostimografiju, a iako je serija snimana u Južnoafričkoj republici, atmosfera je autentično karipska.
 
1. Plovidbom protiv autoriteta
 
U današnje vreme kada su na vlasti koje kakvi likovi, gledanje serije o kontra-kulturalnoj grupi ljudi može da bude katarzično. U prve dve sezone gledamo pirate koji imaju ideološke razmirice, što je veoma intrigantno jer pratimo borbu najboljeg ideološkog sistema za vladanje, ali i borbu za „ispravan“ etički kod. Pred kraj druge sezone okrećemo se prema borbi protiv sistema. 
 
Četvrtu sezonu pratite ponedeljkom na Pickboxu, na koji će Crna jedra uploviti jednom nedeljno, samo koji sat nakon američke premijere. Premijera četvrte sezone 30.1. samo na Pickboxu.
 
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala