Moj TV - TV Program za 200+ kanala
De Nira i Paćina podmlađuju za potrebe filma Irishman
Nakon što je završio snimanje filma "Silence" Martin Skorsezemože u potpunosti da se posveti narednom projektu koji je jedan od najočekivanijih u Holivudu
26. decembar 2016.

De Nira i Paćina podmlađuju za potrebe filma "Irishman"

Nakon što je završio snimanje filma "Silence", koji već sada važi za jednog od najozbiljnijih kandidata za Oskara, Martin Skorseze sada može u potpunosti da se posveti narednom projektu koji je jedan od najočekivanijih filmova u Holivudu, već neko vreme.

Interesantna stvar je da će se film odvijati tokom 30 godina života glavnih likova pa ćemo u filmu imati prilike da vidimo i mlađe verzije glavnih junaka, Roberta de Nira i Al Paćina.

Ostvarenje "Irishman" zasnovano je na romanu Čarlsa Brenda, "I Heard You Paint Houses" i govori o životu Frenka Širana, poznatijeg kao "Irac", koji je na samrtnoj postelji rekao da je on ubio čuvenog Džimija Hofu.

Što se tiče tehnologije, imaćemo prilike da vidimo najnovija dostignuća u CGI industriji, gde će glumac, bez ikakvih maski i proteza, glumiti normalno scene iz filma, a kompjuter će "preko njega" staviti lice koje je 10, 20, 30 godina mlađe, u realnom vremenu.

Ovo je veliki pomak i veliko olakšanje, pre svega za glumce, a kako sve izgleda imate prilike da gledate u filmu "Rogue One: A Star Wras Story", gde je na takav način vraćen lik Grand Mofa Tarkina, kojeg je u originalnim "Star Wars" filmovima igrao Piter Kušing.

Iako je on umro 1994. godine, sada imamo prilike da ga vidimo na ekranu i gotovo ne "provalimo" da je to, u stvari, CGI maska preko lica glumca Gaja Henrija.

Producent, Gaston Pavlovič prokomentarisao je sve ovo sledećom izjavom: "To je izuzetna tehnologija. Ne koristite prostetiku niti šminku, tehnologija može da ih napravi mlađim ili starijim bez svega toga. Videli smo neke testove i neverovatni su. Bili smo u mogućnosti da snimimo Boba (Robert de Niro) u jednoj sceni i vidimo ga sa 20, 40 i 60 godina. Unapred se radujemo ovome. Zamislite da sada vidite de Nira kao kada je izgledao u filmu 'The Godfather 2' ".

Otprilike tih godina će biti u filmu, kada se budu snimale neke scene.

Naravno, ovo se neće odnositi samo na njega.

Zamislite Al Paćina iz 1970-ih godina, u sadašnjosti.

Nije ni čudo što je ovo jedan od filmova koji svi s nestrpljenjem očekuju, ali moraćemo da se strpimo.

Skorseze sve radi polako i temeljno, pa pretpostavljamo da će ekipi filma biti potrebno određeno vreme da usavrše tehnologiju "snimanja/podmlađivanja".

Ipak, neke stvari vredi čekati.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala