Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Srpski film među najboljim u 2016.
Film "Svi severni gradovi" Daneta Komljena našao se na listi najboljih filmova iz 2016. koju je objavio veb magazin "Film Comment".
20. decembar 2016.

Srpski film među najboljim u 2016.



Film "Svi severni gradovi" Daneta Komljena našao se na listi najboljih filmova iz 2016. godine koji još uvek nisu imali distribuciju u bioskopima, a koju je objavio veb magazin "Film Comment".

Ovaj popularni veb magazin je objavio listu je od 20 najboljih filmova koji su prikazivani na festivalima, ali još nisu ušli u redovnu distribuciju i među odabranima našlo se i debitansko ostvarenje mladog srpskog reditelja.
Film "Svi severni gradovi", kako podseća Filmski centar Srbije, imao je svetsku premijeru u Lokarnu, a zatim je prikazan u Sarajevu i na drugim svetskim filmskim feštama kao što su Filmski festival u Njujorku, Filmski festival u Kotbusu, Medjunarodni festival "Cine de Mar Del Plata".


Beogradsku premijeru film je imao na nedavno završenom Festivalu autorskog filma, a sledeće godine zakazana je projekcija na Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu.

Pored toga što je film režirao, Dane Komljen je scenarista i, uz Bobana Kaluđera i Borisa Isakovića, tumač jedne od glavnih uloga.

"Svi severni gradovi" se na listi sajta "Film Comment" nalazi na 15. mestu, i u društvu je, između ostalih, prave rumunske drame "Srca sa ožiljcima", koju je režirao Radu Žude, i "Safari", novog filma čuvenog austrijskog reditelja Ulriha Zajdla. Producent Vladimir Vidić ističe da su "Svi severni gradovi" najbolje plasirani debitantski film u ovom izboru.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala