Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Film „Igla ispod praga“ 12. decembra u Beogradu
Crnogorsko-srpska koprodukcija „Igla ispod praga“, rediteljski prvenac Ivana Marinovića imaće beogradsku premijeru 12. decembra u Centru „Sava“.
3. novembar 2016.

Film „Igla ispod praga“ 12. decembra u Beogradu

 Svetsku premijeru film je imao u Sarajevu, a već je prikazivan u SAD i Australiji. Igla ispod praga, za koju je Ivan Marinović pisao i scenario, je priča o stanovnicima malog sela na poluostrvu koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time reše sve svoje probleme.

Jedina prepreka na njihovom putu je tvrdoglavi pop Petar (Nikola Ristanovski) koji odbija da proda svoj deo.
 
Osim sa lukavim seljanima, koji mu svakodnevno zagorčavaju život, Petar mora da se suoči i sa demencijom svoje majke (Jelisaveta Seka Sablić), zaljubljenošću opsednute Mare (Dragana Dabović), buntovništvom sina tinejdžera i konstantnim preispitivanjem sopstvene vere. Nakon što se Petru konačno smuči da i dalje „okreće drugi obraz“ nastaje nadrealni haos posle kojeg niko u selu neće ostati isti.
 
Glumačku ekipu u ovoj crnohumornoj komediji predvodi Nikola Ristanovski, a uz njega igraju Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev i mnogi drugi. Fotografiju potpisuje Đorđe Arambašić.
 
Svi oni su dopineli da estetika Marinovićevog filma podseća na stare italijanske filmove, ali i na radove Živka Nikolića.
 
Igla ispod praga je i crnogorski kandidat za nagradu Oskar u 2016. godini, te je Marinović trenutno u Los Anđelesu, gde će film biti prikazan u sklopu "Wilshire Screening Room"-a.
 
Film je sniman u veličanstvenom ambijentu Luštice i Boke Kotorske, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Filmskog centra Srbije.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala