Stiže nova, 21. sezona serije "Uvod u anatomiju"

nedelja, 07. april 2024.

Dugogodišnja serija je trenutno u sredini svoje 20. sezone

Uvod u anatomiju (Grey's Anatomy), ABC-jeva neverovatno dugotrajna medicinska dramska serija, obnovljena je za 21. sezonu. Tako učvršćuje status serije kao najdugovečnije medicinske drame u udarnom terminu u istoriji televizije, status koji je prvi put dobila 2019. godine. Pored toga, drži rekord kao najduža serija u udarnom terminu na ABC-u.

Serija je premijerno prikazana 2005. godine i postala temelj američke televizije, a zadržala je i veliki broj obožavalaca uglavnom zahvaljujući svom strimovanju gde novi fanovi mogu otkriti njene priče i nezaboravne likove.

20. sezona, koja je počela da se emituje pre nekoliko nedelja, dovela je novu voditeljku serije Meg Marinis, koja je ranije radila u mnogim ulogama u seriji, kao što su istraživanje, uređivanje i pisanje, a kreatorka i izvršna producentkinja Šonda Rajms veruje da je sudbina serije u dobrim rukama pod njenim vodstvom.

Serija Uvod u anatomiju fokusira se na živote hirurških stažista, specijalizanata i lekara dok se oni razvijaju u iskusne lekare i balansiraju između ličnih i profesionalnih odnosa. Radnja je smeštena u izmišljenu bolnicu Sijetl Grejs (kasnije preimenovanu u Memorijalnu bolnicu Grej Sloun) u Sijetlu u Vašingtonu. Prvenstveno prati Meredit Grej, koju igra Elen Pompeo, od njenih dana kao stažistice do uspona u hirurškoj karijeri, istražujući njene odnose sa kolegama i mentorima.

Pompeo nastavlja da se pojavljuje u seriji, u ulozi koja se ponavlja, okružen potpuno drugačijom glumačkom postavom od one iz 2005. Trenutnu glumačku ekipu čine Čandra Vilson, Džejms Pikens Džunior, Kevin MekKid, Katarina Skorson, Kamila Ladington, Keli MekKriri, Kim Rejver, Džejk Boreli, Kris Karmak, Entoni Hil, Aleksis Flojd, Hari Šam Džunior, Adelajd Kejn, Midori Frensis i Niko Terho.

Komentari
Povezane vesti
Ostale vesti

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >