U domaće bioskope stiže ekranizacija svetskog bestselera

sreda, 01. februar 2023.

Tom Henks je Čovek po imenu Oto - ogorčeni komšija iz pakla

Da li i vi u komšiluku imate osobu koja se uvek mršti i uvek postavlja svoja pravila? Bez obzira na odgovor, jedna od takvih će stići u domaće bioskope narednih dana. Naime, čitalačka i bioskopska publika konačno će imati priliku da pogleda film "Čovek po imenu Oto", ekranizaciju hvaljenog bestselera Njujork Tajmsa "Čovek zvani Ove" popularnog švedskog autora Fredrika Bakmana. Pomenuta knjiga prodata je u više od 3 miliona primeraka, a ne čudi što Bakman ima mnogo obožavatelja u našim krajevima, za šta su zaslužna i druga njegova dela.

Prema dosadašnjim komentarima publike, u okviru izbora glumca za ulogu Ota, čini se da je postignut pun pogodak. Dvostruki dobitnik Oskara Tom Henks preuzeo je zadatak da otelotvori zahtevnu ulogu gunđala koji svoje dane krati provodeći red i pravila u svom komšiluku - od reciklaže do parkinga. Gubitak voljene žene svakim danom sve više smanjuje njegovu volju za životom, ali će dolazak živopisne mlade porodice u komšiluk okrenuti stvari u drugom pravcu.

Mnogo je razloga da pogledate ovaj film, koji u bioskope dolazi 2. februara. Henks je svoje vreme je posvetio i filmskoj produkciji, jer je njegovo iskustvo u dramama i "životnim" filmovima neprocenjivo. Takođe, Henksu su se u filmu pridružila i dva člana porodice. Njegov sin Truman je u mlađim danima otelotvorio Ota, a važno je istaći da mu je ovo prva ozbiljna uloga. Sa druge strane, njegova supruga Rita Vilson učestvovala je kao pevačica i koautor teksta pesme iz filma Til You're Home.

Veoma upečatljiv dojam ostavila i je Mariana Trevinjo (Klub vrana) u ulozi Ottove susjede Marisol. Ostatak glumačke postave čine Rejčel Keler (Fargo) i Manuel Garsija Rulfo (Sedmorica veličanstvenih). Scenario je napisao Dejvid Mekgi (nominovan za nagradu Oskar za najbolju adaptaciju scenarija za film Pijev život) prema romanu ,"Čovek po imenu Uve" Fredrika Bakmana. Film su producirali Rita Vilson, Tom Henks, Geri Gutcman i Fridrik Vikstru, Nikastro, a izvršni producenti su Mark Forster, Rene Vulf i Dejvid Mekgi.

Publika u Srbiji biće u prilici da gleda film "Čovek po imenu Oto" od 2. februara u domaćim bioskopima!

Komentari
Povezane vesti
Ostale vesti

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >