Ovogodišnja Zlatna malina - nikad brutalnija!

četvrtak, 26. januar 2023.

Film "Plavuša" je najveći favorit za najgori film godine

"Plavuša" je nominovana za najgori film, a njen tvorac Endrju Dominik za najgori scenario i najgoreg reditelja. Film je prvi na listi sa osam nominacija. A na listi najgorih glumaca su Tom Henks, Silvester Stalone, Džared Leto, Penelope Kruz i mnogi drugi.

Sa sedam nominacija sledi film "Good Mourning" kog organizatori ovog neslavnog priznanja opisuju kao "od smeha oslobođenu stoner komediju sa retkim postignućem savršene nule na sajtu Rotten Tomatoes". Sem Keli, koji jzajedno sa Modom Sanom potpisuje režiju, zaradio je četri nominacije.

Keli se za titulu najgoreg glumca bori sa Tomom Henksom, koji je nominiran za ulogu u filmu "Pinokio" i za najgoru sporednu ulogu u filmu "Elvis".

Fim "Morbius" je dobio pet nominacija za najgori (najismevaniji) film, a Džared Leto za najgoreg glumca. Adria Ardžona nominirana je za najgoru sporednu glumicu, a Danijel Espinoza za najgoru režiju.

Među glumicama uverljivo vode Dajan Kiton i Penelope Kruz. U igri su i Rajan Kira Armstrong za "Potpaljivačicu", Brajs Dalas Hauard za "Svet iz doba jure: Nadmoć", Kaja Skodelario za "Kraljevu kći" i Ališa Silverstone za "The Requin".

Ovogodišnja dodela Zlatne maline održava se u Los Anđelesu, dan pre dodele Oskara 11. marta.

Komentari
Povezane vesti
Ostale vesti

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >