Moj TV - TV Program za 200+ kanala

Veliki Sten

1
  • #1
    1 0

    postova:4
    boban marković @ 24.6.2015. 17:00

    Uvrnuta obuka

    Komičar Rob Schneider debituje kao režiser komedijom koja se većim delom odvija unutar zatvorskih zidina. Autor scenarija je  Josh Lieb koji je do sada karijeru gradio radom na televizijskim serijama.

    Stan je osuđen na tri godine zatvora, zbog malverzacija u trgovini nekretninama. Odlazak na izdržavanje zatvorske kazne odgođen mu je za šest meseci, zahvaljujući sitnoj podvali njegovog advokata Poppera. Uplašen uznemirujućim pričama bivših osuđenika, Stan shvata da će mu zatvorski način života ozbiljno narušiti ličnu bezbednost. Pada u depresiju iz koje ga ne može otrgnuti ni ljupka supruga Mindy. Sve se menja onog momenta kada nabasa na misterioznog gurua borilačkih veština koji se predstavlja kao Učitelj...

    Urnebesna komedija sa puno humora namenjenog širokom auditorijumu. Bez obzira što se bavi neveselom tematikom, narativ uspeva da nas nasmeje parodirajući mnoštvo referenci na filmove o zatvorenicima i naravno, pokvarenom upravniku zatvora. Stiče se utisak kako se popularni komičar fino snašao u rediteljskoj stolici, jer od kliše situacija stvara urnebesne sekvence, što rezultira prizemnim humorom. Kao zamerka može se istaći da tu baš i nema puno duhovitih dijaloga. Verujući u sopstvene sposobnosti, Rob Schneider je pružio ono što smo i očekivali. Luckast, uvrnut, sa prepoznatljivim gegovima i grimasama, polazi mu za rukom da izgradi jako zanimljiv lik koji je u stanju da nam održi pažnju tokom celokupnog trajanja filma. Odličnu podršku dobio je od Jennifer Morrison i naročito od nekadašnje zvezde akcionog žanra. David Carradine (koji nas je nažalost napustio pre par godina) dao je impresivan, osvežavajući performans, efektno parodirajući stereotipan lik - 'The Master', kakve smo nebrojeno puta gledali u akcionim filmovima hongkonške produkcije.

    Sa tehničkog aspekta ova komedija je solidno pokrivena. Dvojica saradnika uspeli su da namontiraju brojne scene fajtova na impresivan način. Ako tome dodamo standardnu muzičku podlogu, gde se mešaju različiti pravci i prepliću razni ritmovi, onda je opravdana konstatacija da je celokupna filmska ekipa profesionalno odradila svoj posao. Polazeći od pretpostavke da je svrha komedije da nam priušti ugodnu, relaksirajuću zabavu, možemo da zaključimo kako je Rob Schneider položio test sa zadovoljavajućom ocenom. Stoga, iako nije remek-delo žanra, 'Big Stan' ipak poseduje dovoljno aduta da mu posvetite dužnu pažnju. 

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala