Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Klopka za inspektora Kalahana
Inspektor H. Calahan istražuje slučaj serije ubistava koja su povezana sa policijom
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Klopka za inspektora Kalahana

Magnum Force

, 1973., SAD, 124 min.
Klopka za inspektora KalahanaKlopka za inspektora KalahanaKlopka za inspektora KalahanaKlopka za inspektora KalahanaKlopka za inspektora Kalahana
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Veličanstveni Klint istvud reprizira jednu od uloga koje su ga najviše proslavile, onu beskompromisnog inspektora Harija Kalahana, legendarnog Prljavog Harija, u ovom sjajnom akcijskom filmu u kojem za kriminalce, nosili oni i policajske značke, nema nimalo milosti.
Nakon što je rešio slučaj brutalnog Skorpia, Hari Kalahan nađe se suočen sa drugom vrstom kriminala, onom zaštićenom paravanom policijske značke. Zbog pravnih i tehničkih zavrzlama čovek je oslobođen optužbi za ubistvo, no uskoro je pronađen mrtav, zajedno sa svojim oadvokatom, vozačem i telohraniteljem. Kalahan i novi partner Earli Smit (Felton Peri) počinju istraživati, ali ih u tome spreči njihov šef, poručnik Neil Brigs (Hal Holbrok), čovek kojeg Hari duboko prezire. Kalahan i Smit, međutim, ne miruju,  obzirom na celi talas krvavih ubistava koji je zadesio San Francisko, a čija međusobna povezanost zapliće čvor sve do samog vrha policijske hijerarhije. Kada na njega pištolj potegne i sam šef, Hariju je jasno da su ovaj put ulozi mnogo veći.

"Što ako se uspaniče i počnu pucati?" – "Nema ništa loše kod pucanja, ako se puca u prave ljude", kratka je dijaloška sekvenca "Klopke za inspektora Kalahana", drugog dela policijske sage o Prljavom Hariju, koja na najbolji mogući način ocrtava stav slavnog inspektora kada je reč o obračunavanju sa kriminalcima. Upravo su ta beskompromisna čvrstoća i gotovo manijakalna odlučnost proslavile naslovni lik, a od filmova o njemu učinile prave festivale akcije.

Nakon velikog uspeha filma "Prljavi Hari" (1971), koji je režirao Don Siegel, producenti su odlučili pokrenuti serijal filmova o tvrdokornom policijskom inspektoru Hariju Kalahanu i upravo prvi nastavak izvornika, "Klopka za inspektora Kalahana" temeljen na scenariju dvojice talenata koji će za koju godinu i sami postati redžiserske zvezde - Džona Miliusa (Dan velikih talasa, Konan) i Micaela Cimina (Lovac na jelene, Vrata raja), imao je cilj pokazati kako je Hari u svom poslu nepokolebljivi individualist bez iluzija o ljudskoj prirodi. "Klopka za inspektora Kalahana" izvanredno je solidan i uzbudljiv žanrovski komad sa izvrsno raspoloženim C. Istvudom, koji je već tada bio na pola puta do današnjeg statusa žive legende


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala