Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Četiri minuta
Učenje klavira u zatvoru
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Četiri minuta

Vier Minuten

, 2006., Nemačka, 112 min.
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Traude Kruger (Monika Blajbtroj) radi kao nastavnica klavira u jednom ženskom zatvoru u Nemačkoj. Birajući nove učenice, ona upoznaje Dženi Fon Leben (Hana Hercsprung) i odbija da je obučava, zato što su joj ruke previše grube. Dženi pobesni i skoro do smrti prebije jednog od stražara, Micea (Sven Pipig).

 Nakon toga, dok utrčavaju drugi stražari, ona počinje da svira, zbog čega nastavnica odlučuje da joj ipak drži časove. Samo moli Dženi da više nikad ne svira tu „muziku nalik crnačkoj". Zbog njenog ogromnog talenta, Kuger odlučuje da je spremi za takmičenja.

 
Otkriva se da je Dženi njen poočim, kad je bila mala, pokušao da pretvori u čudo od deteta, nalik Mocartu, a kada je odbila da se dalje takmiči, počeo je da je siluje.
 
Pošto nije bila kažnjena zbog napada na čuvara, mnoge zatvorenice postaju sve više ljubomorne na nju, i neki stražari se protive njenoj slobodi da svira, a upravnik zatvora vidi to kao savršenu priliku za malo pozitivnog publiciteta za ustanovu.
 
Uprkos okolnostima, Dženi stiže do finala takmičenja. Malo pre završnog nastupa, stražar kog je na početku prebila, Mice, je prebacuje u ćeliju sa njenim neprijateljicama, koje joj vezuju ruke za krevet i zapale ih. U besu, ona ozbiljno povređuje jednu od njih, zbog čega dobija zabranu da nastupi na takmičenju.
 
Gospođica Kruger saznaje da je Mice dozvolio da Dženi bude napadnuta i koristi njegovu savest da ga navede da pomogne Dženi da pobegne iz zatvora da bi nastupila na takmičenju.
 
Džani treba da nastupi pred publikom, ali se pojavljuje policija da je vrarti u zatvor i ona ima samo četiri minuta da pokaže šta zna. Odlučuje da izvede jedno Šumanovo delo, odnosnu svoju omiljenu „muziku nalik crnačkoj", što joj donosi stojeće ovacije publike...
 
Film je osvojio mnogo nagrade, mahom na nemačkim nacionalnim festivalima, ali i na nekim evropskim i svetskim.

Možda će vam se svideti
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala