Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Član 99
Tim lekara u veteranskoj bolnici zaobilazeći birokratiju želi da pomogne svim pacijentima
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Član 99

Article 99

, 1992., SAD, 97 min.
Član 99Član 99Član 99Član 99Član 99Član 99
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Želeći da obezbede pravilnu negu pacijentima veteranske bolnice grupa odvažnih lekara čini sve kako bi zaobišli surove birokratske zakone.

Američki ratni veterani imaju po zakonu doživotno pravo na besplatne zdravstvene usluge. Ali, postoji "kvaka" u članku 99 tog zakona. Veteran ima pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu, no ako se ne može utvrditi šta je tačno u ratu izazvalo njegove zdravstvene probleme, onda nema to pravo. U bolnicu koja leči samo veterane jednog dana stiže na stažiranje mladi dr. Piter Morgan (K. Saterlend). Upravnik bolnice, surovi birokrata dr. Henri Drejfos (Dž. Mahoni), odmah ga upozori da bolnica ne dobija dosta novca od države i da se zato često moraju donositi teške odluke. To drugim rečima znači da se neke pacijente leči, a neke ne. Tu se bolnica uvek izvlači na "član 99".

U čekaonici jedan veteran kaže drugom da u bolnici leče samo bogate i one sa "vezama". Dok oni razgovaraju, drugi veteran - kojeg nisu hteli da zadrže u bolnici - doslovno podivlja, uleti automobilom u bolnicu i pokuša pucajući da uzme nekoliko talaca. Ipak, dr. Ričard Sterdžes (R. Liota) ga nekako umiri. Sterdžes je idealista koji na domišljate načine "zaobilazi" birokratiju kako bi pomogao pacijentima. Ako je, na primer, odobreno da se na pacijentu obavi jeftini operativni zahvat, a treba mu skuplji, Sterdžes će izvesti skuplji, a u papire će zapisati da je izveo jeftiniji. U toj borbi sa birokratijom zdušno mu pomažu kolege Sid Handleman (F.Vitaker), Robin Van Dorn (L. Tompson) i Rudi Bobrik (Dž. C. Mekginli). Glavni im je neprijatelj - dr. Henri Drejfos...
 


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2017 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala