Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Žena francuskog poručnika
Dve paralelne priče o ljubavi između dvoje glumaca i gentlemana i tajanstvene žene
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Žena francuskog poručnika

The French Lieutenant's Woman

, 1981., Velika Britanija, 119 min.
Žena francuskog poručnikaŽena francuskog poručnikaŽena francuskog poručnikaŽena francuskog poručnikaŽena francuskog poručnikaŽena francuskog poručnikaŽena francuskog poručnikaŽena francuskog poručnika
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Dve priče, premda na prvi pogled slične, razriješit će se svaka na svoj način.

U ovom filmu isprepletene su dve priče koje glume isti glumci. Jedna se zbiva u viktorijanskoj, a druga u današnjoj Engleskoj. U viktorijanskoj priči londonski gentleman Charles (J. Irons) doputuje u mali vetroviti gradić na morskoj obali kako bi zaprosio Ernestinu (L. Baxter), kći uglednog industrijalca. Šetajući s Ernestinom primeti na pristaništu, po kojem udaraju snažni talasi, tajanstvenu ženu odevenu u crno. To je Sarah (M. Streep) koju ugledni građani preziru, jer ju je zaveo pa napustio neki francuski pomorski poručnik, a ona stalno čeka da se on vrati. I njoj i drugima jasno je da se on neće vratiti. Charles se zainteresuje za tu ženu, a postepeno i strasno zaljubi u nju. Lokalni lekar, dr. Grogan (L. McKern), kaže mu da ona pati od teškog oblika melanholije. Mogla da se izleči samo ako napusti taj gradić, ali ona uživa u patnji. Charles joj na svaki način želi pomoći, pa i novčano.

Paralalelno s tom pričom odvija se ljubavna priča dvoje filmskih glumaca, Mikea (J. Irons) i Anne (M. Streep), koji u filmu što se upravo snima o "ženskoj francuskog poručnika" glume Charlesa i Sarah. Mike i Anna su u ljubavnoj vezi za vreme trajanja snimanja filma, iako svako od njih ima svoj brak. Dve priče, premda na prvi pogled slične, razriješit će se svaka na svoj način.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2017 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala