Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Tesna koža
Muke i problemi referenta s malom platom nedovoljnom za potrebe njegove porodice
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena10/10

Tesna koža

Tesna koža

, 1982., , 92 min.
Tesna kožaTesna kožaTesna kožaTesna kožaTesna koža
10.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Film Tesna koža je do sada najgledaniji film u istoriji jugoslovenske kinematografije, koji je svojom pojavom 1982 godine oborio sve rekorde.

U kući referenta Mite (Nikola Simić) vlada rasulo, a situacija na poslu nije ništa bolja. U pretrpanom i tesnom stanu svako traži mesto za sebe, a Mitina mala plata je nedovoljna da zadovolji sve porodične potrebe i zahteve. Najmlađi sin ima problema u školi i sanja o korištenoj Hondi, stariji sin je večni apsolvent astronomije, a ćerka diplomirana pravnica koja bezuspešno traga za poslom. I na poslu je Miti sve gore, pa mu je zarada na listiću sportske prognoze poslednja slamka spasa koja bi mu omogućila da se izvuče iz vlastite kože koja mu postaje sve tešnja.

 
Zasigurno jedna od najpopularnijih komedija s prostora bivše Jugoslavije, “Tesna koža“, do današnjeg je dana doživela četiri nastavaka – prvi 1982., drugi 1987., treći i četvrti prikazani su 1988. i 1991. Glavne role u sva četiri dela pripala su nezamenjivima Nikoli Simiću i Milanu Gutoviću, kao službeniku Pantiću i direktoru Šojiću, koji “tečno” govori engleski, obožava babe vračare, a omiljena razonoda mu je da se “muva” s tajfunima i stranim ambasadorima te maltretira Pantića, dok mu je životna želja da postane kapetan “na belu lađu”. Kao zanimljivost spomenimo da u sva četiri dela, glumeći sami sebe, gostuju poznati estradni muzičari onoga i današnjeg vremena.
 
U prvom delu pojavljuje se Lepa Brena, u drugom Rokeri s Moravu i Suzana Perović, u trećem Zorica Marković, a u četvrtom Snežana Babić. Gledaoci srednje generacije bez ikakve sumnje rado će se prisetiti ove zaista duhovite franšize, koja ni do današnjih dana nije izgubila na šarmu. Iako pokazuju velike simpatije za luckaste likove - Pantića i Šojića, koje smeštaju u smešne situacije, scenaristi Nikola i Ljiljana Pavić te Milan Živković preko njih se mudro podsmehuju čitavom društvu, dok nama preostaje samo da im se pridružimo u dobroj zabavi.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2017 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala