Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Fabrika šećera
Dokumentarni serijal "Fabrika šećera" je privatna istorija jedne zemlje koje više nema.
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Fabrika šećera

Fabrika šećera

, 2015., Srbija, 0 min.
Fabrika šećeraFabrika šećeraFabrika šećeraFabrika šećeraFabrika šećeraFabrika šećera
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
Šta povezuje jednog pilota jugoslovenskog kraljevskog ratnog vazuhoplovstva, ostrvo Zamalek u Nilu, u srcu Kaira, mladog kralja Petra II Karađorđevića, raspad Jugoslavije, Nasera, Tita, kuću u ulici Mohamed Mansur u Kairu, njene stanare, nekadašnje ambasadore SFRJ i jednog sasvim posebnog ukućanina – Mahmuda?

 Dokumentarni serijal "Fabrika šećera" je privatna istorija jedne zemlje koje više nema. Istovremeno, to je i priča o jednom neobičnom mestu i ljudima koji su ga obeležili.

Od pripovedačevog oca Petra (koji je na mnogo načina povezan sa sudbinom Egipta i Jugoslavije, kao i sa kućom u kojoj se danas nalazi ambasada Republike Srbije u Kairu), preko samog pripovedača (Boris Miljković) koji se zatekao u toj istoj kući 1991. godine (na početku raspada Jugoslavije), sve do kairskih prijatelja pripovedača i njihovih iskustva, u kojima su i Egipat i Jugoslavija važne stanice na životnom putu.

 Priča dokumentarne serije “Fabrike šećera” odvija se po poglavljima, koja su imenovana pojmovima koji emotivno i dokumentarno, definišu sadržaj i suštinu serije.

“Otac”, “Domovina”, “Esma”, “Kuća”, “Ambasadori”, “Televizija”, “Hoteli”, “Bajka”- su nazivi poglavlja, kroz koje publika može spoznati detalje  o glavnim junacima ove lične istorije i grupisati ih u emotivne celine.

 Naizgled nepovezani događaji, posle izvesnog vremena počinju da dobijaju svoj pravi redosled, bez obzira na vreme u kojem su se pojavljivali u kaleidoskopu doživljaja. Tako, određene stvari za koje mislimo da su izmišljotina i apsolutni plod naknadnog sećanja, vremenom dobijaju potvrdu svoje istinitosti, baš u nekim stvarima koje će se tek desiti.

 Zato i ova lična istorija, na kraju, progovara i o drami našeg trenutka- bolnim iskustvima ljudi koji napuštaju svoju zemlju i suočavaju se sa tugom, izolacijom, nostalgijom i prazninom.


Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala