Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Pad haških begunaca
Dokumentrac koji se bavi skrivanjem, potragom i hapšenjem haških begunaca
  • Naša ocena-
  • Vaša ocena-

Pad haških begunaca

Pad haških begunaca

, 0., , 0 min.
Pad haških begunacaPad haških begunaca
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocenu
"Pad haških begunaca" je dokumentarno – politički triler koji se bavi skrivanjem, potragom i hapšenjem najtraženijih haških begunaca optuženih za genocide i najteže ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije. Projekat su podržali Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstvo culture Republike Srbije, Ambasada Kraljevine Norveške i Fond za otvoreno društvo, a realizuje se u punoj saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za ratne zločine u Srbiji.
Dokumentarno-filmski serijal „PAD HAŠKIH BEGUNACA“, autora Slaviše Lekića, čine 3 dokumentarna filma od po 50 minuta i to: „Pad Ratka Mladića“, „Pad Radovana Karadžića“ i „Pad haških begunaca“. Projekat obuhvata slučajeve 6 najtraženijih haških begunaca (Ratka Mladića, Radovana Karadžića,  Gorana Hadžića, Stojana Župljanina, Zdravka Tolimira i Vlastimira Đorđevića) i to od podizanja optužnica za zločine počinjene tokom rata na teritoriji bivše Jugoslavije, preko potraga do hapšenja.
 
Uz svedočenje o jednom vremenu i tragičnim posledicama politika vođenih na prostoru ex YU, dokumentarno-filmski serijal . “PAD HAŠKIH BEGUNACA”, predstavlja i pravi politički triler koji će doneti i obilje materijala, analizu političkih zbivanja koje su uzrokovale neretko lažnim, ali i stvarnim potragama za najtraženijim haškim optuženicima, činjenice koje su uticali na (ne)saradnju sa Haškim tribunalom, umešanost državnih struktura, ali i Vojske i Crkve, u skrivanje optuženih za najteže zločine i konačan rasplet.
 
U serijalu najrelevantniji sagovornici iznose do sada nepoznate detalje koji se odnose na potragu za haškim beguncima i (ne)saradnju sa Tribunalom u Hagu, a nekima od njih ovo je bukvalno prvi put da uopšte govore za javnost.
 
Autor: Slaviša Lekić
Urednik serijala: Bojana Lekić
Reditelj: Dragan Elčić
Asistent reditelja: Jovana Polić;
Direktor fotografije:Nebojša Bašić
Izvršni producent: Bojan Morača

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala